cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. május 2., 19:46

Sorozatban hatodszor győzött a Somorja, nyertek a komáromiak is

A szlovák másodosztály 27. fordulójában a két csallóközi gárda, a Komárom és a Somorja is otthon lépett pályára. A komáromi lila-fehérek a Slovan B csapatát győzték le egy gólzáporos mérkőzésen, míg a Somorja a Máriatölgyes csapata ellen győzött magabiztosan.

somorja foci
Fotó: stksamorin.sk /Őry Tibor

Sorozatban hatodik győzelmét könyvelhette el a szlovák másodosztály hétvégi fordulójában a DAC farmcsapata, a Somorja. A somorjai együttes hazai pályán a Máriatölgyes csapatát győzte le magabiztosan, három góllal. A somorjai kezdőben ezúttal négy DAC-játékos kapott helyet, Száraz Benjamin, Luciano Vera, Sainey Njie és Mateus Brunetti személyében, valamint a DAC két kölcsönjátékosa, Jakub Švec és Ernes Boateng is ott volt a kezdőben.

Az első játékrészben a hazaiak kezdeményeztek többet, a Somorja előtt akadtak a nagyobb lehetőségek.

A csapat fölénye a 20. percben érett góllá, a hazaiak gólfelelőse, Rymarenko szerezte meg a vezetést a csallóközi gárdának. Öt perc sem telt el, ismét zörrent a vendégek hálója, ezúttal is Rymarenko talált a kapuba büntetőből, miután a vendégek hálóőre, Vavruš szabálytalankodott a tizenhatoson belül. Az első félidő hajrájában is a hazaiak domináltak, újabb gólokat is szerezhettek volna, azonban Boateng és Švec sem tudta értékesíteni helyzetét.

Szünetről visszatérve a csallóközi együttes magabiztosan őrizte előnyét, a vendégek nem sok veszélyt jelentettek Száraz kapujára.

A 63. percben pedig minden eldőlt, egy kontratámadás után a Somorja el is döntötte a három pont sorsát. Jakub Švec labdájába az egyik máriatölgyesi védő olyan szerencsétlenül ért bele, hogy az a hálóba pattant. Az eredmény már nem változott, a Somorja sorozatban hatodik sikerével megerősítette tabellán elfoglalt hatodik helyét.

II.liga, 27. forduló:

FC STK Somorja – FK Máriatölgyes 3-0 (2-0)

Gólszerzők: Rymarenko (20., 25., büntetőből), Bilovský (63., öngól)

A komáromi lila-fehérek is győztek, még szombaton, egy fordulatos mérkőzésen a Slovan B csapatát verte Németh Szilárd együttese.

A kiesés elől menekülő pozsonyi együttes már az első negyedórában megszerezte a vezetést Schlossár révén.

A komáromiak azonban az első játékrész hajrájában fordítani tudtak, a 40. percben előbb Bayemi egyenlített, majd a kameruni támadó büntetőből a vezetést is megszerezte a 45. percben a lila-fehéreknek.

A második félidő elején a Slovan is büntetőhöz jutott, amit Rosenberger gólra is váltott. Végül a hajrában Patrik Abrahám  megszerezte első komáromi gólját, s ezzel a három pontot a lila-fehéreknek. A komáromi együttes sorozatban harmadszor győzött a bajnokságban, továbbra is a tabella hetedik helyén állnak a Duna-partiak.

Komáromi FC - ŠK Slovan B 3-2 (2-1)

Gólszerzők: Bayemi (40., 45., büntetőből), Abrahám (76.) ill. Schlossár (13.), Rosenberger (59., büntetőből)

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.