2021. február 5., 07:59

Somorja: Michal Kuruc lett a DAC farmcsapatának vezetőedzője

A szlovák másodosztály 11. helyén tanyázó Somorja együttese hivatalos honlapján jelentette be, a csapatot ideiglenesen irányító Michal Kuruc marad a csapat vezetőedzője a tavaszi szezonra.

Fotó: stksamorin.sk

A DAC ificsapatainak főedzője januárban vette át a csapat irányítását, miután Ján Blaháč távozott az élvonalbeli Szered csapatához.

Kuruc egyik feladata a DAC fiatal tehetségeinek beépítése a felnőtt fociba, mivel a Somorja a DAC farmcsapataként több dunaszerdahelyi tehetségnek is lehetőséget biztosít, hogy tapasztalatot szerezzenek a felnőtt fociban.

A Somorja edzői stábjához több szakember is csatlakozott a DAC akadémiájáról, többek között Balla Béla, a DAC U16-os csapatának edzője, valamint Miloš Lacena.

,,A klub vezetésével úgy értékeltük ki az elmúlt heteket, hogy tovább folytatjuk a közös munkát. Elfogadtam az STK ajánlatát, mivel igyekszünk tovább mélyíteni a DAC és az STK együttműködését a fiatalok nevelésében és fejlődésében. Továbbra is a DAC ificsapatainak a főedzője vagyok, amely biztosítja a fiatal focisták beépítését a felnőtt-fociba. Továbbá szeretnénk fejleszteni az edzőket is, ezért pozitívan értékelem, hogy csatlakoztak hozzánk Balla Béla, a DAC U16-as csapatának az edzője és Mišo Lacena. Bízunk benne, hogy segítünk fejleszteni a játékosokat, segítünk az STK-nak, segítünk a DAC-nak, segítünk projekt céljainak a teljesítéséhez”- nyilatkozta Michal Kuruc a somorjai együttes hivatalos honlapjának.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.