2021. augusztus 30., 08:19

Sokan érdeklődnek Schäfer András iránt

Nem egész egy éve igazolt véglegesen is Dunaszerdahelyre az azóta a magyar válogatottban is bemutatkozó Schäfer András, aki a nyári Európa-bajnokságon robbant be a köztudatba, miután kiváló teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

Fotó: dac1904.sk

Vészesen közeleg a nyári átigazolási szezon zárása. A magyar transzferpiac egyik legnagyobb kérdése, hogy a DAC és a magyar válogatott kulcsjátékosa, Schäfer András vajon a nyári átigazolási szezon hajrájában klubot vált-e.

Erről a játékost képviselő menedzseriroda, a CMG Group képviselője, Kövesdi Viktor beszélt a közmédiában.

A szakember elmondta, rengeteg az érdeklődő a DAC játékosa iránt, viszont a dunaszerdahelyi együttes ragaszkodik egy bizonyos vételárhoz. A jelenlegi ajánlatok között nincs olyan, ami megfelelne ennek az ellenértéknek, így erősen kérdéses a magyar válogatott futballista klubváltása.

Schäfer András a nyári Európa-bajnokságon robbant be a köztudatba, miután Marco Rossi kezdőként számolt vele a részben hazai rendezésű Eb-n. A fiatal tehetség az Európa-bajnokság egyik felfedezettjének számít, ráadásul a németek elleni sorsdöntő mérkőzésen gólt is szerzett. A kontinenstorna után a DAC játékosa megduplázta piaci értékét. Ma a sárga-kékek legértékesebb játékosának számít a maga 1,5 millió eurós értékével, valamint a szlovák bajnokság második legértékesebb játékosa.

Jelenleg több csapat is érdeklődik Schäfer iránt, de úgy tűnik marad a DAC-nál, minden a sárga-kékek vezetőségén múlik. A 22 esztendős középpályás 2020 januárjában először kölcsönbe érkezett a sárga-kékekhez az olasz Genoa csapatától. A kölcsön lejárta után a DAC végleg szerződtette a 22 esztendős tehetséget. Schäfer a DAC színeiben 48 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt 3 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Jelenleg is futó idényben öt mérkőzésen két alkalommal volt eredményes a válogatott futballista. A DAC alapemberének számító Schäfer szerződése 2024 nyaráig szól .

Megosztás
Címkék