DAC: Árrobbanás az Eb után, Schäfer megduplázta piaci értékét

2021. július 18., 12:06
Ondik Gábor

A sikeres Európa-bajnoki szereplés után több magyar játékos piaci értéke is jócskán megnőtt. A DAC fiatal tehetségének Schäfer Andrásnak értékét is frissítette a mértékadó transfermarkt portál.

Schafer András
Fotó: AFP

A magyar válogatott egy sikeres Európa-bajnokságon van túl, ahol a vártnál jobban szerepeltek a mieink. Ezek után a magyar válogatott több játékosának a piaci értéke jócskán megnőtt, miután a mértékadó transfermarkt portál július 15-én több magyar futballista piaci értékét is frissítette.

Az Eb egyik nagy felfedezettje a DAC fiatal középpályása, Schäfer András volt, aki élt is a lehetőséggel, ráadásul gólt is szerzett a Németország elleni csoportmeccsen

A 22 esztendős középpályás a sikeres Eb-szereplés után megduplázta piaci értékét, amit jelenleg 1,5 millió euróra taksálnak.

A DAC tehetséges focistájának legutóbb június elején frissült a piaci értéke a Fortuna Liga befejeződésével, akkor 700 ezer euróra taksálták.

Schäfer András ezzel a DAC második legértékesebb játékosa lett 1,5 milliós értékével, csupán a DAC venezuelai támadója Eric Ramirez ér többet nála 2 millió euróval,

aki ráadásul a szlovák bajnokság legértékesebb játékosa is. A fiatal magyar válogatott futballista ezzel a Fortuna Liga legértékesebb magyar játékosa is lett, megelőzve klubtársát, a jelenleg sérülésből lábadozó Kalmár Zsoltot, akinek értéke 1,2 millió euróra tehető.

Ami pedig a liga legértékesebb játékosait illeti Schäfer András a Fortuna Liga harmadik legértékesebb játékosa lett.

Az Európa-bajnokság után a nemzetközi sajtóban olyan hírek is megjelentek, miszerint a DAC tehetéségét a francia Toulouse és a török Fenerbahce is szívesen szerződtetné.

Kövesse facebook oldalunkat is!