2022. december 16., 20:02

Sikeres ősz után még jobb tavasz?

A klubtörténet második legjobb őszi idényével, három ponttal a címvédő Slovan mögött zárta a Fortuna Liga őszi évadát a dunaszerdahelyi DAC. A dunaszerdahelyi sárga-kékek Adrian Guľa személyében új vezetőedzővel vágtak neki az idénynek.

Kalmár Zsolt
Fotó: dac1904.sk

A korábban a Zsolnát a bajnoki címig vezető trénerrel jó őszi idényt produkáltak a sárga-kékek. A 2020/21-es szezon után pontszámban a második legjobbat, pedig eleinte sok kritika érte a csapatot. Az őszi idény során a címvédő Slovan is ingatag teljesítményt nyújtott, több vereséget is elszenvedett, hiszen a háromfrontos terhelés során többször is forgatta a csapatot Weiss mester. 

A sárga-kékek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt hosszú kihagyás után az őszi szezon során tért vissza a pályára, nem is akárhogyan: július végén egy szenzációs góllal köszönt be az Aranyosmarótnak.

A korábbi győri nevelés pedig folyamatosan kapta a játéklehetőségeket Guľa mestertől, amit gólokkal és gólpasszokkal hálált meg. Kalmár ősszel hat góllal vette ki a részét a csapat sikereiből. Így nem csoda, hogy a klubvezetés is megújította a magyar válogatott szerződését, amely 2025-ig érvényes, ráadásul Marco Rossi is újra meghívta a válogatottba, ami egy álomszerű, utolsó perces gólt eredményezett a görögök ellen. 

A DAC csupán három pontos hátrányban követi a címvédő Slovant, ami komoly izgalmakat ígér tavaszra.

Persze, voltak értékes pontvesztései a dunaszerdahelyi gárdának, mint az Aranyosmarót, vagy a Szakolca elleni döntetlen, amit nyertes állásból vesztett el a csallóközi együttes. Most talán fájó is ez az elvesztett négy pont, ami a tabella elejére is repíthette volna Kalmárékat, de nincs ok a búslakodásra, hiszen még csak a szezon felénél tartunk. Az őszi idény végére pedig egyre érettebb és meggyőzőbb futballt mutatott a Guľa-legénység. Voltak gyengébb teljesítmények is, de a sorozatban 11 veretlenül megvívott bajnoki bizakodásra adhat okot a tavaszi idényre. Az elmúlt évek őszi szezonjait figyelembevéve még sohasem kapott ennyire kevés gólt a DAC, mint az idei ősz folyamán. 

Az utóbbi évek egyik legproduktívabb dunaszerdahelyi támadója a montenegrói gólzsák, Nikola Krstović, aki 11 alkalommal köszönt be góllal az ellenfeleknek.

A 22 esztendős támadó a Szlovák Kupában három, az Európa Konferencia Ligában öt, összességében 24 mérkőzésen 19 gólt szerzett. 

Ahhoz, hogy a dunaszerdahelyi együttes a Slovan ellen fel tudja venni a versenyt a bajnoki címért folytatott csatában, kulcsfontosságú, hogy Krstović marad-e a sárga-kékeknél, mert már télen is lehetnek kérők. A DAC-nál több játékos szerződése is lejár a télen, így nagy lehet a játékosok mozgása, akárcsak a pozsonyiaknál. Hogy meg tudja-e ismételni az ősszel mutatott formáját a DAC, arra az első tavaszi fordulóban választ kapunk, hiszen a címvédő Slovan ellen kezd a csallóközi együttes a hazai közönség előtt.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2022/50. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.