lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2024. január 12., 09:51

Rutinos portugál kapussal erősített az FC Kassa

Első téli szerzeményét jelentette be a szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) tizedik helyén álló FC Kassa. A keleti gárda rutinos portugál kapussal erősített, áll a klub hivatalos közleményében.

Cristiano Pereira Figueiredo
Cristiano Pereira Figueiredo
Fotó: fckosice.sk

Rutinos portugál hálóőrrel erősített a Niké Liga tizedik helyén álló FC Kassa. A kassaiak első téli szerzeménye a 33 esztendős portugál hálóőr Cristiano Pereira Figueiredo, aki másfél éves szerződés kötött a sárga-kékekkel. A kassaiak több kapust is figyeltek végül a portugál mellett tették le voksukat.

Először is örülünk, hogy Cristiano csatlakozott hozzánk. Fontos volt, hogy erősítsünk a kapus poszton, és ott is megfelelő rivalizálást alakítsunk ki. Cristianónak nagyon jó önéletrajza van, sok tapasztalattal és az a fontos, hogy nagyon előkelő helyen szerepelt a megfigyelt kapusok között.

Az is nagyon fontos volt, hogy nagyon jó ember, ami nagyon fontos, ha új játékos érkezik az öltözőbe. Úgy gondolom, hogy teljesítménye hozzáadott értéket jelent majd az FC Kassa számára a következő másfél évben, vagy talán még tovább." - nyilatkozta az új játékos érkezésről Farkas Balázs az FC Kassa sportigazgatója.

A 33 esztendős portugál hálóőr rendkívül gazdag pályafutással bír, hiszen több bajnokságban is légióskodott már, Szlovákiában először szerepelhet. Legutóbb a bolgár Spartak Varna játékosa volt, de nyár óta nem volt csapata.

Nem gondolkodtam sokáig, hogy elfogadjam-e ezt az ajánlatot. És ez annak is köszönhető, hogy a klubbal folytatott tárgyalások nagyon közvetlenek és korrektek voltak. Éreztem, hogy Kassa őszintén érdeklődik irántam.

A szerdai megérkezésem után nem sok időm volt alaposabban megismerkedni a várossal, a környezettel, de a stadion szép lesz, ha végleg elkészül. A körülmények itt kiválóak, és nagyon várom már, hogy az FC Kassánál futballozhassak.  Hiszem, hogy segíteni fogok a klubnak a magasabb célok elérésében. Úgy érzem, ez a klub jó választás számomra." - nyilatkozta a kassaiak első téli szerzeménye a portugál Figueiredo.

A többségi magyar tulajdonban lévő egyesület első téli szerzeménye a portugál Braga akadémiáján nevelkedett, de több alkalommal is kölcsönadták. 20 évesen a Valencia B csapatában mutatkozott be a felnőttek között még 2011-ben, majd 2012-ben a Braga tartalékcsapatában is bemutatkozhatott a felnőtt fociban.

A portugál élvonalban először 2013-ban védett a Braga színeiben a Vitória Setúbal otthonában, azon találkozón pedig gólt sem kapott. 2016-ban végleg távozott a portugál Braga együttesétől és a görög Panetolikos csapatához igazolt. Egy évvel később visszatért Portugáliában és előbb a Belenenses majd a Vitória Setúbal hálóőre lett.

2019-ben egy román kitérő következett és előbb a  Hermannstadt játékosa lett, majd két évvel később a Kolozsvár szerződtette, ahol többek között román bajnoki címet is ünnepelhetett, viszont csak két mérkőzésen jutott szóhoz, így nem egész egy év után továbbállt és bukaresti Dinamo játékosa lett. 2023 januárjától a bolgár Sparta Varna játékosa volt, ahol csupán fél évet töltött. Eddig pályafutása során 238 találkozón lépett pályára és ezalatt 59 találkozón nem kapott gólt. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.