2023. január 8., 15:55

Felvidéki középpályással erősíthet az élvonalba tartó Kassa

A szlovák labdarúgó-bajnokság másodosztályának őszi ezüstérmese, az FC Kassa háttérinformációk szerint felvidéki magyar játékossal erősítheti meg középpályáját.

varga
Fotó: KFC

Ligán belül válthat klubot a Komáromi FC felsőtúri származású játékosa, Varga Péter. A 24 esztendős középpályás háttérinformációk szerint az FC Kassa csapatánál folytatja pályafutását. A felvidéki magyar futballista 2021 nyara óta szerepel a Duna-parti együttesnél.

A tehetséges futballista mindössze 17 évesen mutatkozott be a szlovák élvonalban (Fortuna Liga) az FK Szenice színeiben még 2015 szeptemberében. Varga pályafutása során megfordult a Szenice, Gyirmót és Puhó együttesében.

A rutinos középpályás eddig 160 mérkőzése lépett pályára csapataiban és 12 gólt szerzett. A 24 esztendős középpályás a szlovák korosztályos válogatottaknak is tagja volt az U17, U18 és U19-es korosztályban. A hírek szerint a Komáromtól érkező futballistát a hét elején mutathatják be Kassán a további igazolásokkal.

A FC Kassa jelenleg a szlovák másodosztály második helyén áll három ponttal az éllovas Eperjes mögött. A kassai sárga-kékek szeretnének visszakerülni a szlovák élvonalba, hiszen a kassai futball hosszú ideig meghatározó szereplője volt a szlovák labdarúgásnak.

A kassai klub célja, hogy a klub korábbi sikereihez hasonló eredményeket érjen el, hiszen egykoron Csehszlovákia és Szlovákia leghíresebb gárdái közé tartozott. Ennek bizonyítéka, hogy 1998-ban Bajnokok Ligája szereplésig jutott a csapat. Az FC Kassa társtulajdonosa a Slovak Sport Development s.r.o, melynek többségi tulajdonosa a magyar Borsodsport Invest Kft., mely az egyik legnagyobb szurkolótáborral rendelkező magyar sportklubot, a DVTK-t is tulajdonolja.

A klub vezetői pedig gőzerővel dolgoznak a keret megerősítésén.

A szlovák sportsajtóban megjelent információk szerint Miloš Lačný is visszatérhet Szlovákiába, méghozzá Malajziából a Polis Diraja Malaysia együttesétől, aki szintén Kassán folytathatja pályafutását. A 34 esztendős támadó a szlovák élvonalban többek közöt megfordult a Slovan, Rózsahegy, Zsolna, Garamszentkereszt és Szered együttesében is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.