Rózsahegy-DAC: egy lépésre a kupadöntőtől

2020. június 24., 09:37
Ondik Gábor

A Szlovák Kupa elődöntőjének visszavágóján a dunaszerdahelyi DAC idegenben a Rózsahegy otthonában harcolhatja ki a döntőbe jutást. A dunaszerdahelyi odavágón döntetlen született, így a hazaiak némileg kedvezőbb helyzetből várhatják a találkozót.

Fotó: dac1904.sk/Lelkes Ernő

Bernd Storck irányítása alatt új erőre kapott a dunaszerdahelyi klub: a Hélder Cristóvao alatt látott szenvedést felváltotta az eredményes támadófutball. Igaz, ezen még van mit csiszolni a Storck-legénységnek, de jó úton járnak Kalmárék. A sárga-kékek legutóbb a nagy rivális Nagyszombat otthonában győztek és biztosították be dobogós helyezésüket, valamint azt, hogy sorozatban harmadik alkalommal indulhatnak az Európa-liga selejtezőiben.

A DAC játékosainak lényegében így már csak a Szlovák Kupára kell koncentrálniuk, ugyanis a klubtörténelem egyik sorsdöntő mérkőzése vár rájuk. A párharc dunaszerdahelyi odavágóján a DAC 1-1-s döntetlent ért el haza pályán.

A rózsahegyi csapatban minden bizonnyal ezúttal is lehetőséget kap a korábbi DAC-nevelés Almási László, aki hétvégén megszerezte első bajnoki gólját is a Fortuna Ligában.

Storck nagy valószínűség szerint a Nagyszombatban győztes csapatot küldi ezúttal is csatába.

DAC

A DAC negyedik alkalommal juthat be a kupadöntőbe, korábban az 1986/87-es, 1992/93-as és 1994/95-ös szezonokban játszottak a trófeáért a sárga-kékek. Ezek közül az 1986/87-es kiírásban sikerült elhódítani a trófeát. 33 évvel a kupagyőzelmet követően ismét nagyon közel került ahhoz a csapat, hogy hasonló sikert érjen el.

Amennyiben a visszavágó mérkőzés is 1-1-re végződne a rendes játékidőben, nincs hosszabbítás, rögtön a büntetőpárbaj következik.

A döntő első résztvevője már ismert, miután a pozsonyi Slovan kettős győzelemmel jutott be a fináléba az Aranyosmarót ellen. A döntőre július 8-án a Szlovák Nemzeti Stadionban kerül sor.

Szlovák Kupa, visszavágó:
MFK Rózsahegy - FC DAC 1904 18:00 (Dvojka és Futbalnet.tv)
Játékvezetők:
Smolák – Hrčka, Hancko.

Az első mérkőzés eredménye: 1-1

Kövesse facebook oldalunkat is!