2020. augusztus 30., 09:38

Rossz vicc volt a bejelentés

A brazil másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Cruzeiro a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy ingyen megszerezte az FC Barcelona hatszoros aranylabdását, Lionel Messit.

Messi kamu
Fotó: Twitter
Feltörték a Cruzeiro honlapját, még egy álnyilatkozatot is gyártottak

Átigazolásról azonban szó sincs, egyszerűen csak annyi történt, hogy meghekkelték a brazil csapat hírközlési rendszerét.

A Cruzeiro hivatalos Twitter-oldalára pénteken került ki a hír, miszerint a 33 éves argentin klasszis négy plusz egyéves szerződést kötött új csapatával, ráadásul még egy kamu nyilatkozatot is felkerült.

Nagyon örülök, hogy itt lehetek a Cruzeirónál. Nagy megtiszteltetés, hogy tagja lehetek Enderson Moreira csapatának. Róka-szurkolók, hamarosan találkozunk!Már alig várom, hogy a Mineira Stadionban játszhassak" – áll Messi kamunyilatkozatában.

A brazil csapatnál azonban gyorsan reagáltak, és amint orvosolták a technikai problémát, eltűntették az álhírt az oldalukról.

A Cruzeiro Esporte Clube megerősíti, hogy péntek délután rövid időre behatoltak a hivatalos oldala hírközlési rendszerébe. A támadást gyorsan sikerült elhárítani, és a biztonsági rendszer törölte a bejegyzést. A klub megerősíti, hogy semmilyen adatot vagy információt nem szivárogtatott ki, a támadás forrását vizsgálja" – áll a klub közleményben.

Mint ismert, az FC Barcelona kedden megerősítette, hogy Lionel Messi távozni kíván a klubtól. A klub közlése szerint a csapatkapitány hivatalos dokumentumot juttatott el távozási szándékáról az egyesülethez.

Messi
Lionel Messi valóban klubot váltana

A válás ugyanakkor pereskedéshez vezethet, mivel a klub szerint Messi egy záradékra hivatkozva szeretne csapatot távozni, amely lehetővé tenné számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz, csakhogy - a Barca tájékoztatása szerint - annak határideje júniusban lejárt.

Messi egyelőre a Barcelona játékosa, de ha mégis sikerülne kieszközölnie, hogy távozhasson, akkor minden bizonnyal csak a Manchester City és a Paris Saint-Germain tudná megfizetni.

Megosztás
Címkék