2023. szeptember 18., 20:36

Pelé szobrot kap Szlovákiában

A legendás brazil labdarúgó szobrának és emléktáblájának felavatására jövőre kerül sor.

Pelé
Fotó: TASR/AP

Az ünnepélyes leleplezés Kassán, 2024. szeptemberben fog megvalósulni, Pelé szlovákiai látogatásának 30. évfordulója alkalmából. A brazil legenda előtti tisztelgés ezen formája egyedinek számít Európában.

Az eseményen több korábbi és jelenlegi brazil csillag is részt vehet, érdeklődést mutatott többek között Zico, Ronaldinho vagy Neymar is. Pelé 1994 szeptemberében látogatott Szlovákiába. A korábbi háromszoros világbajnok a Kassán megrendezett brazil és szlovák legendák közötti jótékonysági mérkőzésen is részt vett.
Pelé látogatása az egész országot lázba hozta. Példaként a kassai autogramosztáson nagyjából ötezer érdeklődő vett részt, Pelé ennek hatására könnyekben tört ki”

– elevenítette fel a történteket Joe Borbély, a brazil legendák és csillagok válogatottjának ügyvezető igazgatója. Borbély elmondta, hogy a szobor elkészítésére már többen jelentkeztek, a határidőt jövő év februárra határozták meg. Alaposan meg kell fontolni a szobor elhelyezését, mivel egy nemzetközi szinten is jelentős dologról van szó.

A szobrot Pelé fia és a korábbi Santos legenda Edinho, Pelé legjobb barátja és csapattársa Edu, valamint a Zico, Ronaldinho, Neymar hármas egyik tagja fogja leleplezni”

– emelte ki Borbély, aki korábban több évig a brazil legenda menedzsere és tanácsadója volt. A ”Fekete Gyémánt” hosszan tartó súlyos betegség következtében hunyt el a tavalyi év végén. Pelé a mai napig az egyetlen háromszoros világbajnok (1958, 1962, 1970) a futball történetében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.