2021. július 11., 20:33

Olaszország tizenegyesekkel lett Európa-bajnok!

Angliának nem sikerült otthon megnyernie az EB-t, miután a rendes játékidő és a hosszabbítás után 1-1-es döntetlent játszott Olaszországgal, majd a tizenegyesekkel 3-2-re az olaszok nyertek Donnarumma kiváló védéseinek köszönhetően.

EB trófea
Fotó: uefa.com
Ezért a kupáért játszanak a csapatok
Élő közvetítés

Az este kilenc órakor kezdődő találkozót óriási érdeklődés övezi nem csak Európában, hanem szerte a világban. Éjszaka a Copa America döntőjében az argentinok örülhettek, Messivel az élen, most az is kérdés, az európai kontinensviadalon ki bizonyul a legjobbnak.

Az angol szurkolók egész nap hangoltak és problémák is adódtak jócskán. Több száz szurkoló próbált meg jegy nélkül bejutni a Wembley Stadionba. A londoni rendőrség korábban arra kérte a szurkolókat, hogy akik nem rendelkeznek érvényes belépővel, ne utazzanak az arénához, de négy órával a finálé előtt több tízezer ember gyűlt össze, akik palackokat és füstbombákat dobáltak, az utca pedig szemétben és alkoholban "úszott".    


Két órával a kezdőrúgás előtt több száz, jeggyel nem rendelkező drukker próbálta meg áttörni a beléptető kordonokat, a közösségi médiában pedig olyan felvételek jelentek meg, amelyeken a helyi biztonsági erők verekednek a drukkerekkel, és minden lehetséges eszközzel próbálják visszaterelni őket.

A szervezők közleménye szerint egyetlen drukker sem járt sikerrel, ugyanis ezek az incidensek még egy külső szektorban történtek.

Megosztás
Címkék