magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2021. július 11., 09:23

Nyerhet-e az angolokon kívül más Londonban?

Ma este eldől, ki lesz az EURO 2020, vagyis a labdarúgó-Európa-bajnokság egy évvel halasztott tornájának győztese. Feltehetően nem véletlen, hogy a közösségi oldalakon mindenki az angolokat favorizálja, miközben a szurkolók kisebb hányada szurkol Southgate csapatának.

euro 2020
Fotó: uefa.com

A szigetországiak megdolgoztak mindezért, hiszen sokan érzik úgy, a remek teljesítmény mellett azért őket másként kezelték, mint a többi válogatottat. Mégis csak a Wembleyben lesz a finálé, s a jelenlegi korlátozások közepette jól jött, ha ők is ott vannak a döntőben.

A csapat ugyanakkor az elődöntőig nem is kapott gólt, igaz, ott közel álltak a kieséshez, egy öngól révén tudtak csak hosszabbítást játszani, majd egy érdekes tizenegyes után sikerült győztes találatot szerezniük. Közben a mérkőzéseik közül csupán egyet nem játszottak Angliában, azt éppen Olaszországban, amely ma este az ellenfelük lesz.

Az olaszok, akik egyébként is évtizedek óta a brazilok mellett az egyik legtöbb külföldi szurkolóval rendelkeznek, idén igazán látványos focit tudnak játszani, de taktikailag is nagyon érettek. A látványos játékuk az elődöntőig kitartott, ott a spanyolok mintha kissé meglepték volna őket, de a nyomás alatt is bizonyítani tudtak, s a büntetők során a kapusunk is a helyén volt.

Ha csak a csapatok eddig mutatott játékát nézzük, akkor akár még egy gólzáporos döntőnk is lehet, de sokkal valószínűbb, hogy egy kemény küzdelemnek leszünk szemtanúi a pályán, s amennyiben az olaszok lövik az első gólt, akkor meg is nyerik az EB-t. Fordított esetben könnyen előfordulhat egy nyíltabb csata a pályán, s abban is bízunk, ott fog eldőlni a győzelem kérdése, nem pedig a VAR-szobában.

A lelátókon nem kérdés, hogy milyen fölényt várjunk, az angolok mestere már kérte a nézőket, ne fütyüljék ki az ellenfél himnuszát, mint tették korábban, igaz, az nem jár jelentős következményekkel, ahogy az UEFA eddig is megmutatta. Az európai szövetség ezúttal is bizonyította, nem több képmutatásnál, amit büntetéseivel művel, mert csupán Európa keletebbi részén tud büntetni.

Este kilenckor tehát indul az EB utolsó, s legfontosabb mérkőzése, bízzunk a jó fociban! 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.