Olasz élvonalbeli klub érdeklődik a DAC gólvágója iránt

2021. július 4., 12:52
Ondik Gábor

Olasz sajtóértesülések szerint újabb kérője akadt a DAC venezuelai gólvágójának Eric Ramireznek. Ezúttal az olasz élvonalból (Serie A) figyeltek fel a sárga-kékek támadójára.

Eric Ramirez
Fotó: dac1904.sk

Az olasz Sky Sport Italia értesülése szerint az olasz élvonalban (Serie A) szereplő Bologna is érdeklődést mutat a DAC venezuelai támadója, Eric Ramirez iránt.

Az átigazolási hírekben mindig jól értesült olasz portál jelentése szerint Ramirez iránt több klub is érdeklődik, például Belgiumból, Törökországból, Portugáliából és Görögországból.

Sinisa Mihajlovic a Bologna vezetőedzőjének átigazolási terveiben a Sky Sport Italia jelentése szerint a venezuelai támadó is szerepel, mindenképpen szeretnék megerősíteni a támadószekciót, de a portál megjegyzi, nem az olaszok állnak a legközelebb a DAC támadójának szerződtetéséhez. A Bologna az előző idényt a Serie A 12. helyén zárta.

Mint ismert, az előző szezon végén robbant a hír, miszerint az orosz élvonalban szereplő Rubin Kazan megközelítőleg 3 millió euróért szerződtetné a dél-amerikai támadót, ami klubrekordot jelentett volna a DAC számára.

Az eddigi dunaszerdahelyi átigazolási rekordot az elefántcsontparti Vakoun Issouf Bayo tartja, aki megközelítőleg 2,23 millió euróért szerződött a skót Celtic csapatához. Igen ám, de az átigazolási történetbe egy újabb fordulat állt be, háttérinformációk szerint Ramirez az ilyenkor szokásos kötelező orvosi vizsgálatokon nem felelt és az orosz klub ennek következtében elállt a transzfertől.

A 22 esztendős rendkívül jó rúgótechnikával megáldott támadó parádés találatokat szerzett a mögöttünk hagyott idényben.

Az utolsó pillanatig versenyben volt a gólkirályi címért, 27 év után ő lehetett volna, Pavol Diňa után, a DAC új gólkirálya. Az utolsó fordulóban azonban a zsolnai Dawid Kurminowski négy gólt is szerzett és megelőzte a gólkirályi címért folytatott csatában.

Ramirez 2019 nyarán csatlakozott a sárga-kékek keretéhez, a DAC színeiben összesen 67 tétmérkőzésen léphetett pályára, ezalatt 28 gólt és 11 gólpasszt szerzett.

A mögöttünk hagyott szezonban remek teljesítménnyel a DAC legproduktívabb játékosa lett 16 góllal és hét gólpasszal. A szezonban sok szép találatot szerzett, ezáltal két alkalommal is megnyerte a hónap legszebb gólja címet. A 22 esztendős támadót a szezon álomcsapatába is beválasztottak, valamint a szezon tehetségeinek álomcsapatában is ott szerepel Eric Ramirez neve. A szezon végén tartott év gólja szavazáson a Rózsahegy ellen szerzett parádés gólját választották meg az idény legszebb góljának.

Kövesse facebook oldalunkat is!