Sorozatban harmadszor is DAC-játékos szerezte a szezon legszebb gólját

2021. július 2., 09:10
ma7 Ondik Gábor

A Ligás Klubok Uniója (LKU) idén harmadik alkalommal is meghirdette a szezon legszebb gólja szavazást. A legutóbbi két kiírásban dunaszerdahelyi futballista diadalmaskodott, ez a sorminta pedig idén sem szakadt meg.

Eric Ramirez
Fotó: dac1904.sk

A Fortuna Liga 2020/21-es idényében megannyi szép találat született, a Ligás Klubok Uniója (LKU) idén is a szurkolók és a szakemberekből álló zsűri segítségével kereste a szezon legszebb találatát. A mögöttünk hagyott idényben több dunaszerdahelyi futballista is megnyerte a hónap gólja szavazást, elég, ha csak visszagondolunk Eric Ramirez, Andrija Balić vagy Kalmár Zsolt góljaira.

A 2020/21-es szezon legszebb gólja szavazáson két DAC-gól is versenyben volt, nevezetesen Eric Ramirez Rózsahegy ellen szerzett találata, valamint Andrija Balić Zsolna elleni pompás találata is.

A szurkolók nagy fölénnyel Balić gólját választották a legszebbnek, a horvát légiós a szavazatok 47 százalékát kaparintotta meg.

Igen ám, de a végeredmény a szakértők és a szurkolók összpontszáma alapján alakult ki. Az öttagú szakértői zsűri minden tagja a venezuelai támadó gólját találta a legszebbnek, így Ramirez 15 pontot szerzett a zsűri szavazatai alapján, amihez hozzájött a szurkolók pontszáma. Így Ramirez végül 20 ponttal jócskán megelőzte klubtársát, és megnyerte a voksolást, ami a szezon legszebb gólja címet eredményezte a dél-amerikai támadó számára.

Ez pedig azt jelentette sorozatban harmadik alkalommal is DAC-játékos szerezte az év legszebb találatát a Fortuna Ligában, az előző idényben Eric Davis, míg a 2018/19-es idényben az elefántcsontparti Vakoun Issouf Bayo szerezte a szezon gólját.

A 2020/21-es szezon legszebb találata szavazás összesített végeredménye:

1. Eric Ramirez (DAC) 20 pont (15+5)

2. Andrija Balić (DAC) 9 pont (2+7)

3. Vladimír Weiss 8 pont (7+1)

A szezon legszebb gólja videón:

Kövesse facebook oldalunkat is!