lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2022. július 4., 12:24

Nemzetek Ligája: A magyarok elleni mérkőzésen köszöntik a legeredményesebb amatőröket a németek

Elsőként a magyarok elleni, szeptember 23-ai, lipcsei Nemzetek Ligája-mérkőzés keretében köszönti a legeredményesebb amatőr futballistákat a német szövetség (DFB).

Nemzetek Ligája - Magyarország-Németország
Fotó: MTI

A férfiaknál a negyediktől a 11., a nőknél pedig a harmadiktól a hetedik osztályig díjazzák a gólkirályokat/gólkirálynőket.

Az akció ötlete már 2019 őszén megfogalmazódott, de aztán közbeszólt a járvány, így most először jutalmazzák majd az alacsonyabb ligák gólvágóit.

Az a kivételes teljesítmény, amelyet minden hétvégén látni az amatőrfutballban, sajnos nem kap annyi figyelmet, amennyit megérdemelne. Ezért is jó, hogy a koronavírus-járvány ellenére életben maradt a kezdeményezés, és most megvalósulhat

- fogalmazott Ronny Zimmermann, a DFB alelnöke.

Egész Németországot tekintve Maria Asnaimer volt a legeredményesebb futballista az előző szezonban. Az észak-rajna-vesztfáliai hetedosztályban szereplő TuS Germania Lohauserholz-Daberg játékosa 33 bajnokin 93-szor talált az ellenfelek hálójába. A férfiaknál Aleksandar Stoilov, a tizedosztályú MK Makedonija Stuttgart támadója volt a legjobb 84 góllal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.