Németh Antal: Közelebb álltunk a győzelemhez

2021. szeptember 13., 08:32
Ondik Gábor

A Fortuna Liga hetedik fordulójának rangadója a DAC és a címvédő Slovan összecsapása 1-1-es döntetlennel zárult. A csallóközi együttes vezetőedzője Németh Antal is elmondta véleményét a rangadóról a lefújást követően.

nemeth-antal-1.jpg
Fotó: fcdac.sk

A dunaszerdahelyi együttes a második félidőben jobb csapat benyomását keltette, Schäfer András parádés gólja után szinte felrobbant az aréna, de a DAC másik magyar válogatott játékosa, a Slovan ellen debütáló Hahn János is mindent elkövetett, hogy azonnal közönségkedvenc legyen Dunaszerdahelyen. A lefújást követően a sárga-kékek magyar vezetőedzője Németh Antal is értékelte a találkozót.

2021. szeptember 12., 19:08

Schäfer bődületes bombája után a DAC döntetlenezett a nagy rivális ellen

A sárga-kékek csapatában több új szerzemény is debütált.

Mindkét csapat jól kezdte a mérkőzést, de a Slovannak több helyzete volt az elején, mert néhány játékosunk megilletődötten lépett pályára. Sikerült azonban rendezni a sorokat, és lépésről lépésre feljavultunk. Izgalmas, jó mérkőzés volt, melyen egy kicsivel mi álltunk közelebb a győzelemhez, főleg a második félidőben mutatott teljesítményünk miatt. Nincs meg a három pont, de reméljük, hogy a nézők így is jól érezték magukat, és elégedetten mentek haza. Nem volt sok ideje az újoncoknak a csapattal edzeni, de egyiküket így is kezdőként küldtem a pályára, és a beszállókkal is elégedett vagyok, hiszen mindegyikük hozta azt a pluszt, amit elvárunk tőlük.”

- értékelt a Slovan elleni döntetlen után Németh Antal a DAC vezetőedzője.

A DAC mestere a lefújást követően kiemelte nem bánja, hogy nem küldte hamarabb pályára a debütáló Hahn Jánost, aki nagyon jól szállt be a mérkőzésbe. A NB I tavalyi gólkirálya gólt is szerzett, de a VAR les miatt érvénytelenítette azt.

„Nem sajnálom, hogy Hahnt nem állítottam korábban játékba. Neki is idő kell még, hogy taktikailag jobban teljesítsen. Beállítása kockázatos volt, de így is hozzáadta azt a pluszt, amiről beszéltem. Lamkel Zével nem kell külön foglalkozni. Jól edz, motivált, megvannak az ambíciói, és hasznos tagja lesz a csapatnak. Nem gondolom, hogy a mai lett volna a legjobb teljesítményünk a szezonban, mert a Partizan Belgrád és a Liptószentmiklós ellen is legalább ilyen jó teljesítményt nyújtottunk. Tény, hogy a maihoz hasonló játékot minél többször meg kell ismételnünk.” - zárta értékelését Németh Antal, olvasható a DAC hivatalos médiafelületén

Kövesse facebook oldalunkat is!