Schäfer bődületes bombája után a DAC döntetlenezett a nagy rivális ellen

2021. szeptember 12., 19:08
Ondik Gábor

A válogatott szünet után egy igazi csúcsrangadóval tért vissza a Fortuna Liga. A hetedi forduló zárómérkőzésén a címvédő Slovan a tavalyi ezüstérmes DAC otthonában vendégeskedett. A sárga-kékek csapatában több új szerzemény is debütált.

dac slovan
Fotó: dac1904.sk

A válogatott szünet után a hetedik forduló slágermérkőzésére a dunaszerdahelyi MOL Arénában került sor, ahol a sárga-kékek a nagy rivális Slovant fogadták. A válogatott szünet alatt több változás is történt a két csapat háza táján, leginkább a játékoskeret összetételét illetően. Az átigazolási időszak utolsó napjaiban öt támadószellemű futballista is érkezett a csallóközi gárdához. A Slovan elleni kezdőbe máris bekerült Didier Lamkel Zé, aki a DAC legnagyobb fogása volt a nyáron, lévén piaci értéke 4,5 millió euróra tehető.

A találkozót felfokozott hangulatban várták a DAC szurkolók, akik igazi derbihangulatot teremtettek már a kezdő sípszó előtt. A mérkőzés előtt Schäfer András átvehette a július és augusztus legszebb góljáért járó elismerést is.

Nagy irammal kezdődött a találkozó, az első komolyabb lehetőség a pozsonyiak előtt adódott, Zmrhal nem sokkal maradt le Pauschek labdájáról. Nem sokkal később a kilencedik percben is helyzetbe kerültek a pozsonyiak, ezúttal Green tüzel jócskán Jedlička kapuja fölé. Az első komolyabb dunaszerdahelyi lehetőség a pozsonyi védelem hibájából adódott, Andzouana és Lamkel Zé összjátéka után a sárga-kékek új szerzeménye lőhetett kapura, de Chovan a helyén volt és hárított. A folytatásban is kitartott a remek iram, egyik gárdának sem sikerült komolyabb mezőnyfölényt kialakítania. A 21. percben Sharani került helyzetbe, de jócskán a kapu mellé lőtt. Egy perccel később a pozsonyiak is ziccerbe kerültek Henty révén, Jedlička nagy bravúrjával meccsben tartotta csapatát. A 33. percben egy szépen kijátszott pozsonyi akció után Zmrhal Davisről lefordulva ugratta ki Hentyt, aki kevéssel gurított a hosszú kapufa mellé. Az első játékrészben a legnagyobb dunaszerdahelyi gólszerzési lehetőség a 37. percben maradt ki, miután Andzouana centikkel lőtt a kapufa mellé.

Az első játékrész végül gól nélküli döntetlennel zárult.

Szünet után a Slovan nagyon visszavett és inkább a védekezése helyezték a hangsúlyt a pozsonyiak. Az 57. percben Németh Antal cserére szánta el magát, az NB I tavalyi gólkirályát, a magyar válogatott Hahn Jánost is pályára küldte, aki ezzel debütálhatott új csapatában. A magyar gólvágó nem is akárhogyan debütált a DAC színeiben, pályára lépését követően szinte rögtön gólt szerzett, de végül a VAR érvénytelenítette. A becserélését követően Hahn nagyon aktív volt, rövid időn belül második komoly lehetőségéből is kis híján gólt szerzett.

A 68. percben Davis varázsolta Hahn fejére a labdát, de ő fölébólintotta. Ebben is benne volt a gól.

A második félidőben a DAC jobban futballozott a címvédő pozsonyiaknál, ami a 72. percben egy csodaszép Schäfer góllal végre az eredményjelzőn is láthatóvá vált. A vendégek sajnos szinte azonnal válaszolni tudtak, Zmrhal kiegyenlített. A hajrában mindkét csapat előtt akadtak lehetőségek, az utolsó percben Schäfer újabb bombát küldött kapura, Chovan itt már jobban figyelt, hárította azt. A ráadás perceiben egy jogos büntetőtől fosztották meg a sárga-kékeket. Hosszas videózás után a játékvezető a Hahn ellen elkövetett szabálytalanságért mégsem ítélt büntetőt a sárga-kékeknek, így a forduló rangadója döntetlennel zárult.

Fortuna Liga, hetedik forduló, alapszakasz:

FC DAC 1904 - ŠK Slovan 1-1 (0-0)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, 7144 néző, v.: Očenáš - Hancko, Poláček, VAR: Glova

Gólszerzők: Schäfer (72.) ill. Zmrhal (73.)

Sárga lapok:

DAC: Jedlička – Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis – Andzouana (Verlinden 89.), Schäfer, Dimun, Ciganiks (Hahn 58.) – Lamkel Zé, Sharani (Krstović 74.)

Slovan: Chovan - Pauschek, Kashia, Božikov, De Marco - Kankava, De Kamps (Rabiu 7ó64.) - Čavrić (Dražić 84.), Green (Mráz 64.), Zmrhal – Henty (Da Silva 84.)

Kövesse facebook oldalunkat is!