Nagyszombat – DAC: A megyei rangadó számokban

2020. november 29., 15:48
Ondik Gábor

A Fortuna Liga 15. fordulójának rangadóján a DAC győzni tudott a nagy rivális Szpartak Nagyszombat otthonában egy remek mérkőzésen. A következő összeállításunkban pár érdekes statisztikai mutató között szemezgettünk.

Fotó: FCDAC

3 – Sorozatban harmadik győzelmét aratta a dunaszerdahelyi DAC a nagy rivális Nagyszombat otthonában, amire az élvonalban még nem volt példa

3 – Harmadik bajnokiján nem kapott gólt sorozatban a DAC, ami először fordult elő az idei szezonban

334 – Martin Jedlička az idei szezon leghosszabb góltalansági sorozatát produkálja, legutóbb a Slovan ellen zörrent a hálója 334 perce, akkor csapattársa Dominik Kružliak talált be. Ellenfél játékosa, a nagymihályi Soler utoljára 386 perce talált be a cseh hálóőrnek, amivel a liga első a DAC hálóőre.

11 – Eric Ramirez a Spartak ellen megszerezte szezonbeli hatodik gólját is, amivel már most túlszárnyalta eddigi legjobb szlovákiai idényét hiszen, hat gólja mellett öt gólpassza is van. A tavalyi idényben, a DAC színeiben hét gólt és három gólpasszt jegyzett.

3 – A DAC dél-amerikai támadója Eric Ramirez az idei szezonban már harmadik gólját szerezte a Nagyszombat ellen. A hazai találkozón duplázott a nagy rivális ellen, a rivális otthonában pedig egy alkalommal volt eredményes.

2- Bernd Storck második idegenbeli mérkőzését is megnyerte a dunaszerdahelyiek kispadján a megyei rivális ellen. Erre korábban egyetlen dunaszerdahelyi edző kollégája sem volt képes a Nagyszombat otthonában.

5 – Dominik Kružliak szezonbeli ötödik sárga-lapját gyűjtötte be, amiért szerdán ki kell hagynia a DAC soron következő bajnokiját a Szered ellen.

5 – A szezon első veresége után (Zsolna elleni 4-1) öt mérkőzése veretlen a dunaszerdahelyi együttes

14 - Kalmár Zsolt szezonbeli 14. bajnoki mérkőzésén lépett pályára, tehát az idei szezon minden egyes bajnokiján pályára lépett a sárga-kékek csapatkapitánya.