Sorozatban harmadszor győzött a nagy rivális otthonában a DAC és ismét vezeti a tabellát

2020. november 28., 18:51
Ondik Gábor

Újabb rangadó várt a dunaszerdahelyi sárga-kékekre, Bernd Storck együttese a nagy kerületi rivális Nagyszombat otthonában lépett pályára. A sárga-kékek sorozatban harmadszor ünnepelhettek győzelmet a kerületi rivális otthonában.

Fotó: dac1904.sk

A Fortuna Liga 15. fordulójának slágermérkőzését a Spartak Nagyszombat otthonában rendezték meg, ahol a forduló előtt a tabella második helyén álló dunaszerdahelyi DAC vendégeskedett.

Bernd Storck kezdőjében ezúttal is lehetőséget kapott Sebastian Nebyla, aki sorozatban harmadik élvonalbeli bajnokiján léphetett pályára, míg a többi poszton a megszokott játékosokat küldte csatába a DAC német mestere. A hazaiaknál a feketenyéki Tumma Gergely sérülés miatt nem állhatott Norbert Hrnčar rendelkezésére.

Mindkét csapat támadó felfogásban lépett pályára, nem csoda, ha már az első percektől kezdve remek volt az iram. A DAC aktívan kezdte a mérkőzést, a hatodik percben veszélyeztettek először a sárga-kékek, ám Kalmár és Davis összjátéka után szögletre mentettek a hazaiak. A 12. percben Marko Divković került ziccerbe, lövését azonban Rusov bravúrral hárította.

A mérkőzés 19. percében Ramirez csinált meg egy lövőcselt, majd tüzelt a 16-os vonaláról, de nem volt már elég erő a lövésében, ami könnyedén lett Rusov zsákmánya. Két perccel később Kalmár próbálkozott egy távoli szabadrúgással, de a labda mintegy 3 méterrel kerülte el Rusov kapuját.

Az első játékrész hajrájában egyik csapat sem tudott igazán nagy helyzeteket kidolgozni, a félidő végét Kružliak fejese zárta, de a DAC ebből sem tudott gólt szerezni.

Szünetről visszatérve a sárga-kékek német mester Bernd Storck lekapta a pályáról a sárga lapos Nebylát és a helyére a moldáv támadót, Nicolaescut küldte pályára.

A csallóközi együttes jól kezdte a második félidőt is, az 56. percben Balić mesteri labdája után az egyik nagyszombati védő elszámolta a labda ívét, ami után Ramirez került ziccerbe, a venezuelai támadó pedig nem is hibázott.

Ramirez a gólját egy furcsa mozdulattal ünnepelte meg a nagyszombati kispad előtt, ami után kisebb kakaskodás is kialakult a pályán, A DAC játékosát a játékvezető végül sárga lappal büntette.

A bekapott gól megfogta a hazaiakat, amit a sárga-kék rögtön ki is használtak, és a mérkőzés 61. percében a csereként pályára lépő Nicolaescu egy szöglet után megszerezte első élvonalbeli gólját is. 

A 69. percben a hazai együttes előbb Cabral révén szépíthetett volna, Jedlička azonban bravúrral hárított, a kipattanót az egykori dunaszerdahelyi futballista, Erik Pačinda sem tudta a hálóba pofozni. A mérkőzés hajrában teljesen kinyílt a hazai védelem, ami után futószalagon érkeztek a dunaszerdahelyi helyzetek, azonban sem Kalmár, sem Nicolaescu nem tudott újabb gólt szerezni.

A hajrában az eredmény már nem változott, így a DAC magabiztos győzelmet aratott a kerületi rivális otthonában, ami azt jelentette, sorozatban harmadszor győztek a nagy rivális otthonában a sárga-kékek.

Győzelmével a DAC ideiglenesen ismét a tabella élére állt, a Slovan holnap lép pályára a Szenice otthonában. A sárga-kékek szerdán ismét pályára lépnek, a koronavírus-járvány miatt elmaradt Szered elleni bajnokit kell pótolniuk Kalmárék. A találkozóra szerdán 16 órakor kerül sor a Szered otthonában. 

Fortuna Liga, 15. forduló:
FC Szpartak Nagyszombat – FC DAC 1904 0-2 (0-0)
Štadion Antona Malatinského, Nagyszombat, zárt kapuk mögött, v.: Kružliak
Gólszerzők: Ramirez (56.), Nicolaescu (61.)
Sárga lapok: Vlasko (23.), Savvidis (53.), Pačinda (64.) ill. Nebyla (9.), Ramirez (57.), Kružliak (90.)
Nagyszombat: Rusov - Turňa, Grič, Mihál, Mikovič - Kóša (Kolesár 72.), Savvidis – Cabral (Benović 83.), Vlasko (Yusuf 56.), Yao - Pačinda (Olejník 84.)
DAC: Jedlička - Blackman (Sommer 90+2.), Müller, Kružliak, Davis – Nebyla (Nicolaescu 46.), Schäfer, Balić (Njie 90+2.) - Divković (Andzouana 86.), Ramirez (Sharani 86.), Kalmár