2021. április 2., 18:01

Magyar játékosai nélkül vív rangadót a DAC a Zsolna otthonában

A válogatott meccsek egyikén komoly veszteség érte a dunaszerdahelyi alakulatot, ugyanis a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt és a szintén kulcsembernek számító Schäfer András is megsérült, így a soron következő bajnoki és kupamérkőzéseket biztosan kihagyják.

Fotó: fcdac.sk

Nem alakult jó dunaszerdahelyi szempontból a válogatott szünet, a sárga-kékek két kulcsembere is sérülést szenvedett, nevezetesen Kalmár Zsolt és Schäfer András. Az viszont továbbra is kérdéses, hogy a sárga-kékek kapitányának mennyit kell kihagynia, ugyanis biztató híreket kapott, amit portálunknak is megerősített a DAC kiválósága.

A DAC másik magyarja, Schäfer András is a válogatott szünet alatt szenvedett sérülést, mint arról beszámoltunk, a Zsolna elleni rangadót biztosan kihagyja. A DAC fiatal tehetsége a lengyel mérkőzés utáni edzésen szenvedett térdsérülést. A sárga-kékek 21 esztendős középpályása a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában úgy nyilatkozott,

Nincs szakadás és a szalagnak sincs komoly baja. Nem kell műtét, úgyhogy nagyjából három hetet kell kihagynom, de azért én megpróbálom ezt csökkenteni”

 

Rangadó a szünet után

Nincs könnyű helyzetben a dunaszerdahelyi együttes és annak vezetőedzője, Bernd Storck sem. Az elmúlt fordulókban a szurkolók egyre elégedetlenebbek a német mesterrel és csapatával. A sárga-kékeknek a nagyszombati drámai, utolsó percben elszenvedett vereség után kellene javítaniuk, úgyhogy két fontos láncszem is hiányozni fog a kezdőből, Kalmár és Schäfer személyében, valamint Vida Máté és Sidney Friede játéka is kérdéses.

Az idei szezonban a sárga-kékek harmadik alkalommal találkoznak a Zsolnával, a rájátszás harmadik fordulójában vasárnap idegenben lépnek pályára.

A DAC a szezon alapszakaszában hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Zsolnával, míg ősszel idegenben 4-1-es vereséget szenvedtek, tehát az idei szezonban még nem sikerült győzniük a dunaszerdahelyieknek a Zsolna ellen. Amennyiben ismét kikapnak, hárompontosra csökken előnyük a Zsolnával szemben. Mellesleg a következő fordulókban újabb rangadók várnak a csapatra, előbb a Trencsén, majd a Slovan érkezik a MOL Arénába, és közben lesz egy kupamérkőzése is a sárga-kékeknek a Rózsahegy ellen.

Felvidéki magyarok a szlovák élvonalban

A Nyitráról a válogatott szünet alatt menesztették a komáromi Léránt Péter vezetőedzőt, így a csapatban egyetlen felvidékit, a komáromi Mészáros Ádámot követhetünk figyelemmel. A Nyitra a hétvégén hazai pályán a Rózsahegyet fogadja. A bajnokság egyetlen magyar vezetőedzője, a bodrogközi Geri Gergely edzette Szered a Garamszentkereszt otthonában lép pályára. A dunaszerdahelyi Iván Alexet is foglalkoztató szerediek az alsóház éllovasához látogatnak.

A felsőházban "felvidéki rangadóra" is sor kerül, a palásti Križan Richárd csapata, az AS Trencsén hazai pályán látja vendégül a feketenyéki Tumma Gergely csapatát, a Nagyszombatot.

Felsőházi rájátszás (bajnoki címért), 3. forduló:

Április 3., szombat:

ŠK Slovan – FC ViOn Aranyosmarót 15:30 (Fortuna Liga TV, RTVS)

AS Trencsén - FC Szpartak Nagyszombat 17:00 (Fortuna Liga TV)

Április 4., vasárnap:

MŠK Zsolna – FC DAC 1904 16:00 (Fortuna Liga TV, Orange Šport)

Megosztás
Címkék