Schäfer András sérülés miatt kihagyja a Zsolna elleni rangadót

2021. április 1., 12:00
Ondik Gábor

Mint arról korábban beszámoltunk, a DAC magyar válogatott játékosa, Schäfer András sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a válogatott edzőtáborát, pedig jó eséllyel San Marino vagy Andorra ellen is pályára léphetett volna.

Fotó: dac1904.sk

A magyar válogatott és a DAC fiatal középpályása Schäfer András számára idő előtt véget ért a magyar válogatott edzőtábora, miután megsérült. A duanszerdahelyi sárga-kékek kulcsembere egy váratlan pillanatban egy rossz mozdulat után fájdalmat érzett a jobb térdében térdében, ami után kénytelen volt elhagyni a magyar válogatott edzőtáborát.

Mint kiderült a 21 esztendős középpályás sérülése nem komoly, de a DAC hétvégi rangadóját kénytelen lesz kihagyni a klub tájékoztatása szerint. A sárga-kékek húsvétvasárnap a Zsolna otthonában játszanak sorsdöntő ezüstrangadót, a második helyért.

„Egy sima mozdulatot tettem, nem volt senki a közelemben, amikor váratlanul fájdalmat éreztem a térdemben. Megijedtem, hiszen egy térdsérülés sose jelent jót. Azóta szerencsére kiderült, hogy az oldalszalag nincs elszakadva, csak meghúzódva. Másrészt viszont nagyon szomorú voltam, hogy nem lehetek ott a pályán, mivel esélyt éreztem arra, hogy San Marinoban és a mai, Andorra elleni meccsen is lehetőséget kapjak. Most még Budapesten kapom a kezeléseket és Telkiben végzem az edzéseket. Jelenleg főleg a térd körüli izmokat es a felsőtestemet erősítem” - ecsetelte sérülését a DAC fiatal középpályása.

Azt, hogy a 21 esztendős középpályásnak pontosan mennyit kell kihagyni nem tudni, ennek mértéke sok mindentől függ. Bernd Storck alapembere az biztos, hogy a hétvégi Zsolna elleni rangadón biztosan nem lehet ott a pályán.

„Két nagy rangadó jön a bajnokságban, talán a két legfontosabb bajnoki, közben egy nagyon nehéz kupamérkőzés. Pozitívan kell hozzá állnom a dolgokhoz, most legalább lehetőségem van arra, hogy felszedjek 2-3 kiló izmot, és hogy kipihenjem kicsit ezt a nagyon erőt próbáló szezont. Sajnos a Zsolna ellen nem léphetek pályára, de hiszek a srácoknak, hogy elhozzák a három pontot” - nyilatkozta Schäfer, számol be róla a DAC hivatalos médiafelületén.

Kövesse facebook oldalunkat is!