2021. július 19., 20:18

Lett válogatottat igazolt a DAC, győzelemre készülnek Belgrádban

Megtartotta szokásos, szezon előtti sajtótájékoztatóját a dunaszerdahelyi futballklub, amely a héten megkezdi szereplését a nemzetközi porondon, ráadásul a hétvégén elrajtol a Fortuna Liga új idénye.

dac
Fotó: fcdac.sk

A Partizan Belgrád elleni Konferencia Liga-selejtező előtt három nappal megtartotta szezon előtti sajtótájékoztatóját a DAC, amelyen Jan Van Daele sportigazgató, Németh Antal vezetőedző és Dominik Kružliak csapatkapitány vett részt. Jan Van Daele elmondta új címerrel és változatlan célokkal vágnak neki az idénynek, de fő céljuk, hogy minden mérkőzést megnyerjenek és évről évre fejlődjenek. A belga szakember kiemelte, a három nagy rivális a Slovan, Nagyszombat és Zsolna kemény ellenfél lesz a DAC számára, de a csallóközi együttesben megvan a minőség, hogy legyőzze fő riválisait.

A sajtótájékoztatón bemutatták a DAC legújabb szerzeményét, a lett válogatott Andrejs Ciganikset, aki legutóbb az ukrán Zorya Lugansk csapatában szerepelt, így fontos tapasztalatokat szerzett az Európa-liga csoportkörében is.

A 24 esztendős balhátvéd pályafutása során a holland Cambuurnál és a Schalke második csapatánál is szerepelt, de megfordult a lett RFS-nél, a Viktoria Kölnnél és Bayer Leverkusennél is. A legutóbbi szezonban az ukrán gárdával az Európa-liga csoportkörében vitézkedett, többek között az angol Leicester City, a görög AEK Athén és a portugál Braga ellen is pályára léphetett. A sajtótájékoztatón továbbá kiderült, hogy a távozás küszöbén áll a DAC venezuelai gólvágója Eric Ramirez. A DAC sportigazgatójának elmondása szerint nagyon közel a megállapodás a dél-amerikai támadó átigazolásával kapcsolatban. Mint ismert, korábban az orosz Rubin Kazan szerződtette volna, de végül megszakadtak a tárgyalások. A nemzetközi sajtóban legutóbb az olasz Serie A-ban érdekelt Bologna neve merült fel Ramirez lehetséges klubjaként.

A DAC vezetőedzője, Németh Antal elmondása szerint elégedett a felkészülési időszakkal és elégedett csapatával. Azzal, hogy elsőre egy ilyen komoly ellenféllel kerültek szembe a nemzetközi porondon, még komolyabb munkára ösztökélte a csapatot. Németh szerint nagyon fontos a jó csapatszellem, erre a közeljövőben még építhetnek.

A DAC csütörtökön a szerb Partizan Belgrád otthonában lép pályára 21 órától, a szerb gárdában két ismerős nevet is felfedezhetünk, hiszen a magyar válogatott Holender Filip, valamint a DAC korábbi játékosa Marko Živkovkic is a szerb csapatban játszik.

Megosztás
Címkék