magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2021. szeptember 12., 09:48

Legyőzte a listavezetőt a KFC, hétgólos meccset nyert a DAC farmcsapata

A szlovák másodosztály nyolcadik fordulója sikeresen alakult a csallóközi csapatok számára, ugyanis a Komárom és a Somorja is hazai közönség előtt aratott fontos győzelmet. A somorjaiak meccsén hét gól született.

somorja
Fotó: stksamorin.sk /Őry Tibor
Komárom

A komáromi lila-fehérek a forduló előtt listavezető Szakolcát fogadták hazai pályán. A találkozó első 25 perce nem sok lehetőséget hozott, az első kaput eltaláló kísérletet is csak a 27. percben jegyezhettük fel, Tóth Gábor fejesét azonban Junas hárítani tudta. Az első félidő végén a komáromiak előtt óriási gólszerzési lehetőség adódott. Domonkos helyzeténél az egyik szakolcai védő kézzel ért a labdába, ami azonnali piros lapot és büntetőt vont maga után.

A megítélt büntetőt a hazaiak csapatkapitánya, Domonkos gólra is váltotta.

Fordulás követően a hazaiak gyorsan megduplázták előnyüket, az 57. percben Ganbayar Ganbold fejesével. A komáromiak győzelme akár nagyobb különbségű is lehetett volna, a vendégek kapusa remek védésekkel mentette meg csapatát a góloktól. A mérkőzés végén a vendégek újabb piros lapot zsebeltek be, így kettős emberhátrányban fejezték be a mérkőzést. A vereséggel elvesztették vezető helyüket a tabellán. A komáromi lila-fehérek győzelmükkel a tabella ötödik helyére ugrottak fel, a következő fordulóban az új listavezető Zólyombrézó otthonában lépnek pályára Radványi Miklós tanítványai.

II.liga, 8. forduló:

Komáromi FC – MFK Szakolca 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Domonkos (41., büntetőből), Ganbold (57.)

Somorja

Egy gólokban gazdag, fordulatos mérkőzést hozott a Somorja és a Kassa randevúja. A DAC farmcsapata öt nyeretlen mérkőzés után tudott ismét győzni a bajnokságban. A somorjaiak kezdőjében ezúttal is több dunaszerdahelyi játékos kapott lehetőséget, többek között Veszelinov Dániel, Sebastian Nebyla vagy éppen Luciano Vera és Matuš Malý. A hazaiak számára nem indult fényesen a találkozó, ugyanis a keletiek már a második percben mattolták a hazai védelmet. A Somorja válasza azonban nem váratott sokáig magára, a nyolcadik percben a DAC játékosa, Sebastian Nebyla egyenlített.

Az első félóra után ismét a vendégek kerültek előnybe, a kassai együttes dán légiósa Mölvadgaard szerzett vezetést. Pačindáék ezúttal sem élvezhették sokáig előnyüket, öt perccel később ismét egyenlített a Somorja, ezúttal Leginus góljával, ami a félidőre 2-2-es eredményt jelentett.

Szünet után is folytatódott a nyílt, kiélezett csata. A somorjaiak szinte azonnal büntetőhöz jutottak, amit Nagy Péter higgadtan értékesített, ezzel a Somorja először vette át a vezetést a mérkőzésen. Ezúttal sem kellett várni sokat az újabb gólra, egyórányi játék után ismét döntetlen állt az eredményjelzőn, a Kassa dán játékosa Mölvadgaard második gólját is megszerzete. Húsz perccel a vége előtt a somorjaiak a győzelmet jelentő gólt is megszerezték Štefanka révén, aki alig egy perccel korábban állt be, neki köszönhetően a DAC farmcsapata öt nyeretlen bajnoki után ünnepelhetett ismét győzelmet. A Somorja a következő fordulóban az eddig nyeretlen sereghajtó, újonc Námesztó otthonában lép pályára.

FC STK 1914 Somorja – FC Kassa 4-3 (2-2)

Gólszerzők: Nebyla (8.), Leginus (34.), Nagy (47., büntetőből), Štefanka (70.) ill. Cortés (2.), Mölvadgaard (34., 60.)

A forduló további eredményei:

Partizán Bártfa - MŠK Námesztó 4-1 (2-1)

FK Slavoj Tőketerebes - FC Nádasfő 1-2 (0-2)

MŠK Puhó - FK Zólyombrézó 0-2 (0-0)

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.