2023. október 25., 20:10

Küzdelmes komáromi továbbjutás, ötödosztályú csapat búcsúztatta a Niké Liga dobogósát

A Szlovák Kupa negyedik fordulójának szerdai játéknapján több csallóközi érdekeltségű csapat is pályára lépett, köztük a másodosztály éllovasa, a Komárom, és a szintén második ligás Somorja. A forduló legnagyobb meglepetést azonban a Niké Liga aktuális második helyezettjének búcsúja jelentette.

somorja_kassa-1.jpg
A kassaiak hozták a papírformát

A Szlovák Kupa negyedik fordulójának szerdai játéknapján 12 összecsapást bonyolítottak le. Mint arról beszámoltunk a DAC korán hátrányba került a harmadosztályú Szinna otthonában, de Adrian Guľa védencei jól reagáltak és hat góllal válaszoltak a zempléni együttes vezető góljára és 6-1-re kiütötték a Szinnát. A DAC mellett több élvonalbeli gárda is képviseltette magát a negyedik fordulóban.

A Niké Liga újonca a Kassa a másodosztályú Somorja otthonában lépett pályára és a kassai sárga-kékek érvényesítették a papírformát és két góllal győzni tudtak a Pomléban, ezzel bejutottak a nyolcaddöntőbe. A somorjaiak számára ezzel a negyedik forduló jelentette a végállomást, így nem tudják megismételni előző szezonbeli remek szereplésüket, ami negyeddöntőt ért.

A másodosztály listavezetője a Komáromi FC egy küzdelmes mérkőzésen győzte le a harmadosztályú Túrócszentmárton csapatát. A komáromi lila-fehérek tíz perccel a vége előtt kerültek előnybe Voleský révén, majd a ráadás perceiben Bayemi biztosította be a Duna-partiak továbbjutását. A negyedosztályban szereplő Érsekújvár is megnehezítette az élvonalbeli Nagymihály dolgát. A zempléniek ugyan előnybe kerültek a 50. percben Adekunle révén, de a házigazda újváriak öt perccel később kiegyenlítettek. A zempléniek is nagyot küzdöttek és végül az utolsó 20 percben három gólt is szereztek és végül 4-1-re győztek és továbbjutottak.

A játéknapon pályára lépő élvonalbeli csapatok közül szinte mindegyik megszenvedett a továbbjutásért, a Szakolca az utolsó percekben szerezte meg a győzelmet és továbbjutást jelentő találatot a harmadosztályú Bellus otthonában.

Szintén megszenvedett és hátrányból fordított a Niké Liga sereghajtója az Aranyosmarót, akik a Maniga otthonában nyertek 2-1-re. A Szlovák Kupa negyedik fordulójának legnagyobb meglepetését a Niké Liga második helyezettjének a Trencsénnek a kiesése jelentette. A trencsénieket ugyanis az ötödosztályú Dévényújfalu büntetők után búcsúztatta nem kis meglepetésre. Megszenvedett a továbbjutásért a Rózsahegy is, a liptói rangadón a narancsmezesek szintén büntetőkkel jutottak tovább a Liptószentmiklós ellen. A büntetőpárbajban a Rózsahegy felvidéki játékos Tučný Ádám büntetőt is hibázott.

A játéknap legnagyobb arányú győzelmét a füleki Bari Krisztián csapata, a Zsolna aratta, ugyanis a negyedosztályú Mezőköz otthonában rúgtak egy nyolcast a sosonok.

Szlovák Kupa negyedik fordulójának eredményei:

Érsekújvár (IV.) - MFK Zemplén Nagymihály 1-4

STK 1914 Somorja (II.) – FC Kassa 0-2

MŠK Túrócszentmárton (III.) - Komáromi FC 0-2

Mezőköz (IV.) - MŠK Zsolna 0-8

Bellus (III.) - MFK Szakolca 1-2

Dévényújfalu (V.) - AS Trencsén 1-1, büntetők után: 6-5

MFK Rózsahegy - MFK Liptószentmiklós (II.) 1-1, büntetők után: 4-3

Maniga (II.) - FC ViOn Aranyosmarót 1-2

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.