2020. december 2., 20:11

Komárom és Somorja is kikapott a hétközi fordulóban

A szlovák másodosztályban hétközi fordulóra került sor, a 14. fordulóban a felvidéki érdekeltségű csapatok közül a KFC Komárom és a Somorja is egyaránt idegenben lépett pályára.

Fotó: Őry Tibor/FC ŠTK 1904 Somorja fb oldala

A komáromi lila-fehérek a hétvégi hazai vereséget követően közös megegyezéssel menesztették Miroslav Karhan vezetőedzőt. A komáromiak szerdán kora délután a listavezető Besztercebánya otthonában léptek pályára.

A Duna-parti együttest Szijjártó István és Vincze István kettőse irányította, azonban ilyen rövid idő alatt ők sem tudtak csodát tenni a lila-fehérek kispadján.

A KFC a mérkőzésen már nagyon hamar kétgólos hátrányba került, mindössze 14 perc alatt. A listavezetőnek szinte minden összejött, a Besztercebánya lényegében az első félidőben el is döntötte a három pont sorsát, hiszen már akkor óriási fölénybe és ötgólos előnybe kerültek.

A második félidőben ugyan szépítettek a komáromiak, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

A KFC végül súlyos 5-1-es vereséget szenvedett, ezzel sorozatban negyedik vereségüket könyvelhették el a lila-fehérek.

Komárom legközelebb szombaton lép pályára hazai pályán a harmadik helyezett Szakolca ellen.

II. Liga, 14. Forduló:

MFK Besztercebánya - KFC Komárom 5-1 (5-0)

A másodosztály másik felvidéki érdekeltségű csapata, a Somorja számára sem alakult jól a szerdai forduló. A somorjai együttes szintén idegenben lépett pályára a Szakolca otthonában.

A találkozón a hazaiak szerezték meg a vezetést Nečas góljával, amire még volt válasza a Somorjának a 33. percben Aldo Baéz révén. A szünet előtt öt perccel Ranko ismét vezetéshez juttatta a hazai együttest.

Fordulást követően a hazaiak újabb gólt szereztek, ami el is döntötte a mérkőzést. A második félidőben Jan Blahač, a vendégek vezetőedzője hiába próbálta friss cserékkel felpörgetni csapata játékát, gólokat nem tudtak rúgni. A koronavírus utáni újraindítás egyelőre a Somorjának sem alakul kedvezően, hiszen sorozatban második vereségüket könyvelhették el a csallóköziek.

Újabb vereségével a somorjai együttes a tabella kilencedik helyére esett vissza, a következő fordulóban, vasárnap a szintén élbolyba tartozó Zólyombrézó csapatát fogadják hazai pályán a somorjaiak.

MFK Szakolca – FC ŠTK 1914 Somorja 3-1 (2-1)

Megosztás
Címkék