2021. november 3., 19:41

Kiütéses somorjai győzelem a Szlovák Kupában

A Szlovák Kupa negyedik fordulójában Somorja fölényes győzelemmel valósággal átgázolt negyedosztályú ellenfelén.

Somorja- foci
Fotó: stksamorin.sk/Őry Tibor

A Szlovák Kupa negyedik fordulójában a Somorja is érdekelt volt, a másodosztályban szereplő csallóközi együttes ellenfele a negyedik ligás Szepesbéla (Spišska Belá) volt. A somorjaiak esélyt sem adtak ellenfelüknek és már az első játékrészben döntésre vitték a továbbjutás kérdését.

A vendégek már az első félidőben hétgólos előnybe kerültek.

A gólgyártást a 19. percben kezdték meg a somorjaiak, Denis Jančo révén. A találkozó legeredményesebb játékosa a hét gólt szező Lukaš Leginus volt, de betalált még Henry Bahi, Bögi Ferenc, Juraj Pančík és Ernest Boateng is.

A második félidőben a somorjaiak további öt gólt szerezve rekordarányú győzelemmel ütötték ki negyedosztályú ellenfelüket a Szlovák Kupában.

A Somorja továbbjutása egyik percig sem volt kérdéses, fölényes sikerével a csallóközi együttes bejutott a nyolcaddöntőbe.

A Szlovák Kupa negyedik fordulójában a Komáromi FC is pályára lép méghozzá jövő héten az élvonalbeli Nagymihály együttesét fogadja a Radványi-legénység.

Szlovák Kupa, 4.forduló:

MŠK Slavoj Szepesbéla (IV.) - FC STK Somorja 0-12 (0-7)

Gólszerzők: Leginus (25., 27., 36., 48., 60., 65., 76.), D. Jančo (19.), Bögi (29.), Bahi (41.), J. Pančík (44.), Boateng (79.)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.