2021. március 20., 18:22

Kassán szenvedett vereséget a DAC farmcsapata, a Somorja

A szlovák másodosztályban szereplő Somorja idegenben a Kassa otthonában lépett pályára. A somorjai együttes kis szerencsével pontot is szerezhetett volna, de végül pont nélkül tértek haza Kassáról.

Fotó: stksamorin.sk

A szlovák másodosztály 21. fordulójának szombati játéknapján a csallóközi csapatok közül csak a Somorja lépett pályára. A DAC farmcsapatának számító somorjai együttes a komoly terveket dédelgető Kassán lépett pályára. A hazai sárga-kékek kezdőjében ott volt a DAC egykori támadója, Erik Pačinda, aki télen tért haza nevelőegyesületéhez.

A somorjai kezdőben ezúttal is három DAC-játékos kapott lehetőséget: Luciano Vera, Sainey Njie és Bögi Ferenc személyében.

A vendég somorjaiak jól kezdték a mérkőzést, a harmadik percben Rymarenko révén kis híján a vezetést is megszerezték, Kira azonban nagy bravúrral védeni tudott. A folytatásban nem akadtak nagy lehetőségek egyik kapu előtt sem, kiegyenlített játék folyt a pályán, így az első játékrész nem hozott gólt.

Szünetről visszatérve ismét a Somorja kezdett jobban, és a 47. percben Rymarenko került helyzetbe, de ezúttal sem ünnepelhetett gólt, miután a kapu fölé lőtt.

Egyórányi játékot követően tört meg a gólcsend, méghozzá a hazaiak szerezték meg a vezetést a 19 esztendős dél-koreai Jung révén, aki zsinórban második mérkőzésén volt eredményes.

A gólt követően a hazaiaknak lehetőségük lett volna kettőre növelni előnyüket a 63. percben, de Karaš próbálkozását szögletre mentették a somorjai védők. A mérkőzés 69. percében Marič-Bjekić előtt óriási egyenlítési lehetőség adódott, de a somorjai bekk tíz méterről nem találta el a kaput.

A mérkőzés hajrára is tartogatott izgalmakat, tíz perccel a vége előtt a hazaiak játékosa Jonec került ziccerbe, azonban a somorjai Marič-Bjekić csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belül, amiért járt a büntető a kassaiaknak. A megítélt büntetőt Pačinda higgadtan értékesítette, Valach esélytelen volt a hárításra.

A somorjai együttes az emberhátrány ellenére is szépített, a kassai védelem hibáját Rymarenko használta ki.

Az egyenlítést jelentő találat megszerzése azonban már nem sikerült és a DAC farmcsapata 2-1-es vereséget szenvedett Kassán.

Szlovák másodosztály, 21. forduló:
FC Kassa – FC ŠTK 1904 Somorja 2-1 (0-0)
Štadión Lokomotívy v Čermeli, Kassa, zárt kapuk mögött
Gólszerzők: Jung (60.), Pačinda (82., büntetőből) ill. Rymarenko (86.)
Kiállítva: Marič-Bjekić (80.)
Megosztás
Címkék