2021. február 17., 19:12

Kalmár Zsolt és Eric Ramirez a tavaszi idénynyitó álomcsapatában

Hétvégén útjára indult a labda a szlovák élvonalbeli bajnokságban (Fortuna Liga). A bajnokság hivatalos közösségi oldalán ezúttal is kihirdetésre került az adott forduló álomtizenegye. A tavaszi első forduló álomcsapatában két DAC-játékos is helyet kapott.

Fotó: dac1904.sk

A Fortuna Liga első tavaszi fordulójában a dunaszerdahelyi DAC idegenben a Trencsén otthonában lépett pályára. A trencséni együttes első tétmérkőzését játszotta új stadionjában. A Fortuna Liga az őszi szezonhoz hasonlóan ezúttal is kihirdette a forduló legjobbjait.

A tavaszi első fordulót a sárga-kékek egy gólzáporos döntetlennel kezdték. A találkozón Kalmár, Nicolaescu és Ramirez szerezték a dunaszerdahelyi együttes góljait.

A forduló után a sárga-kékek csapatkapitánya Kalmár Zsolt és Eric Ramirez került be a forduló álomcsapatába. Kalmár az idei szezonban már kilencedik alkalommal került be a forduló csapatába, míg Ramirez harmadszor. A sárga-kékek csapatkapitánya hétvégén 12. bajnoki gólját, míg Ramirez nyolcadik gólját szerezte a hétvégén.

A forduló legjobbjai között a Nagymihály játékosa Martin Bednár is helyet kapott, aki jelenleg Zemplénben szerepel kölcsönben a dunaszerdahelyi együttestől. További érdekesség, hogy a Trencsén mindössze 17 esztendős fiatal tehetsége Lucas Demitra is bekerült a forduló csapatába, aki góllal debütál a Fortuna Ligában. A fiatal tehetség a kiváló szlovák hokis, a 2011-ben légi szerencsétlenségben elhunyt Pavol Demitra fia.

A Fortuna Liga 19. fordulójának álomcsapata:
Dobrivoj Rusov (Nagyszombat) - Dominik Javorček (Zsolna), Jakub Kiwior (Zsolna), Ian Pino Soler (Nagymihály), Kristián Vallo (Zsolna) - Patrik Iľko (Zsolna), Martin Bednár (Nagymihály), Lucas Demitra (Trencsén) - Kalmár Zsolt (DAC), Hamza Čatakovič (Trencsén), Eric Ramirez (DAC)
Megosztás
Címkék