2021. február 14., 17:03

Erősen vitatható tizenegyessel mentett pontot a DAC

Idegenbeli bajnokival kezdődött meg a tavaszi idény a dunaszerdahelyi DAC számára. A sárga-kékek a Trencsén újstadionjában léptek pályára, az aréna első hivatalos tétmeccsén.

Fotó: TASR

A dunaszerdahelyi DAC számára óriási esély adódott a listavezető Slovannal szembeni hátrány csökkentésére, ugyanis szombaton gól nélküli döntetlent játszott a címvédő a Rózsahegy otthonában. Bernd Storck együttese a tizedik helyezett Trencsénúj otthonában lépett pályára. A hazaiak kezdőjében a palásti Križan Richárd is lehetőséget kapott, míg a sárga-kékek kezdőjében az őszi bajnokikhoz képest nem volt ott Eric Davis sérülés miatt, és továbbra sem bevethető Vida Máté és Sidney Friede sem.

Az új igazolások közül a Barnsley csapatától érkező Christie-Davies bekerült a kezdőcsapatba. Az őszi kezdőhöz képest több változás is történt a sárga-kékeknél, a sérült Eric Davis hiányát Beskorovainyi igyekezett pótolni, míg a felkészülési időszak utolsó mérkőzésén kisebb sérülést összeszedő Schäfer András és Marko Divković a kispadon kezdett, helyükre Andzouana és Nicolaescu került be.

A hazaiak aktívan kezdték a mérkőzést, a második percben Roguljić lövése kerülte el Jedlička kapuját. A hatodik percben egy veszélyes szituáció után a Trencsén szerezhetett volna gólt, Kružliak lábáról kis híján a saját kapujába kötött ki a labda, de végül szögletre pattant.

Első dunaszerdahelyi lehetőség a 10. percben egy szöglet után adódott, de Beskorovainyi fejese nem találta el a trencséni kaput. Az első negyedóra egyértelműen a hazaiaké volt, előbb Corryn lövését védte bravúrral Jedlička, majd a szöglet után Čatakovič találta telibe a felső lécet.

A 18. percben a DAC csapatkapitányának Kalmár Zsoltnak a szólója után nem sokkal lőtt fölé. Öt perccel később két nagy helyzet is akadt a trencséni kapu előtt, előbb Nicolaescu lövését fogta Šemrinec, majd Müller ismétlése is kimaradt.

A 25. percben újabb nagy lehetőség adódott a sárga-kékek előtt, Andzouana ígéretes helyzetben csak az oldalhálót találta el. Mikor már átvette a mérkőzés irányítását a dunaszerdahelyi együttes, a hazaiak megszerezték a vezetést, Corryn passza után Kadák szerezte meg a vezetést a hazaiaknak.

A hazaiak gyorsan kettőre növelték előnyüket, a vezetés megszerzése után három perccel Corryn második gólpasszát is kiosztotta, ezúttal Demitra talált a dunaszerdahelyi kapuba. Az első játékrész hajrájában a hazaiak játékosa Corryn megsérült, így nem tudta folytatni a mérkőzést. Kalmárék az első félidő további részében komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, így a trencséniek kétgólos vezetésével zárult az első félidő.

A szünetben mindkét szakvezető változtatott, a sárga-kékeknél  Divković állt be Andzouana helyére. Az első tíz perc után felpörögtek az események a második félidőben, az 55. percben Ramirez került ziccerbe, de Križan mentett. Egy perccel később már nem tudtak menteni a hazaiak, és első tétmeccsén Christie-Davies gólpasszt jegyzett, amit Nicolaescu váltott gólra.

Az 57. percben a hazaiak azonnal válaszolhattak volta a DAC szépítő góljára, de Čataković bombáját Jedlička bravúral fogta. Egyórányi játék után a hazaiak csereként beálló játékosa Zubairu szabálytalankodott Kalmárral szemben, a játékvezető pedig nem habozott és befújta a büntetőt. A tizenegyest maga a sértett Kalmár Zsolt váltotta gólra és kétgólos hátrányból egyenlített a DAC. A sárga-kékek csapatkapitánya szezonbeli 12. gólját szerezte.

A mérkőzés 67. percében újabb nagy védést mutatott be Jedlička, ezúttal is Čataković lövését tolta szölgetre a cseh hálóőr. Húsz perccel a vége előtt, Zubairu az alapvonalról gurított visszaa teljesen üresen hagyott Čataković-nak akinek 7 méterről már nem volt nehéz a kapuba találni.

A mérkőzés hajrájában Kalmár előtt adódott óriási egyenlítési lehetőség, de kimaradt. A végén a hazaiak eldönthették volna a meccset, Jedlička újabb remek védésével meccsben tartotta a sárga-kékeket. A véghajrában a DAC újabb büntetőt kapott, a lassításokból kiderült, hogy feltehetően tévesen, amit a 94. percben Ramirez váltott gólra, így kétgólos hátrányból is pontot szerzett a dunaszerdahelyi együttes.

A hazaiak palásti származású védője Križan Richárd végigjátszotta a mérkőzést. A DAC legközelebb egy hét múlva a hazai pályán a Zsolnát fogadja.

Fortuna Liga, 19. forduló:
AS Trencsén - FC DAC 1904 3-3 (2-0)
Štadión na Sihoti, Trencsén, zárt kapuk mögött, v.: Kružliak
Gólszerzők: Kadák (26.), Demitra (29.), Čataković (70.) ill. Nicolaescu (56.), Kalmár (61., büntetőből), Ramirez (90+4., büntetőből)
Sárga lapok: Prininen (45.), El Mahdioui (47.), Zubariu (60.), Čataković (77.), Križan (84.) ill. Balić (21.), Blackman (45.), Kalmár (80.), Beskorovainyi (84.), Müller (87.)
Trencsén: Šemrinec - Slávik, Križan, Šulek, Pirinen - El Mahdioui - Demitra, Kadák (Zubairu 46.), Roguljić (Ikoba 60.), Corryn (Gaži 37.) - Čataković
DAC: Jedlička - Beskorovainyi. Kružliak, Müller, Blackman - Christie-Davies, Balić (Schäfer 76.), Andzouana (Divković 46.) - Kalmár - Nicolaescu (Taiwo 76.), Ramire

 

Megosztás
Címkék