Kalmár Zsolt: Amikor megtudtam a hírt, szinte egész este sírtam

2021. április 5., 13:41
Ondik Gábor

A magyar válogatott játékosa és a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt súlyos sérülést szenvedett az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn. A sárga-kékek játékosára több hónapos kihagyás vár, így lemarad a nyári Európa-bajnokságról is.

Fotó: dac1904.sk

Mint kiderült, a DAC csapatkapitánya az Andorra–Magyarország (1-4) vb-selejtezőmérkőzés során külső oldalszalag-szakadást szenvedett a bal térdében. A diagnózist a második MRI-vizsgálat mutatta ki. A magyar válogatott kulcsembere a DAC hivatalos honlapjának beszélt a sérüléséről.

Új MRI-vizsgálat kellett, mert a sérülés után vérömleny keletkezett, így az első felvételen nem látszódott jól a sérülés terjedelme. A szombati MRI-vizsgálat már pontosan a sérülés helyére volt irányítva és sajnos kimutatta, hogy nem jó a helyzet, és valószínűleg műtét vár rám. Őszintén bevallom, amikor megtudtam a hírt, nagyon rosszul esett. Szinte egész este sírtam. Mindenki, aki ismer, tudja, mennyi munkát és időt tettem abba, hogy kiváló állapotban legyek, és kijussak az Európa-bajnokságra. Sajnos egy ilyen szerencsétlenség miatt ez az álom most szertefoszlott. Nehéz időszak ez számomra, de érzem a családom és a mellettem lévő emberek támogatását. Biztos vagyok abban, hogy erősebben fogok visszatérni – egyszer már sikerült, most is sikerülni fog!”

- nyilatkozta Kalmár a klub hivatalos honlapjának.

Kövesse facebook oldalunkat is!