Összetörtek a DAC gólzsákjának álmai: Kalmár Zsolt lemarad az Eb-ről

2021. április 4., 08:32
ma7

Rossz híreket kapott szombat este Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: Kalmár Zsolt a térdsérülése miatt lemarad a nyári Európa-bajnokságról.

Fotó: fcdac.sk
Kalmár Zsolt

Az olasz szakvezető már az Andorra elleni, 4–1-re megnyert szerdai vb-selejtezőt követően is aggodalmát fejezte ki a futballista miatt, a dunaszerdahelyi sárga-kékek középpályása ugyanis egy felugrás utáni földet érésnél fájdalmas arccal a gyepre rogyott, és térdkötéssel bicegett le a pályáról.

A lefújás után két mankóval a hóna alatt tért vissza a pályára, és bár az első diagnózisok után optimistán nyilatkozott, a szombati vizsgálatok sajnos a vártnál rosszabb eredményeket hoztak.

A lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg: a DAC 25 esztendős középpályását képviselő EM Sports Consulting szombat este a hivatalos Facebook-csatornáján tette közzé, hogy

a vizsgálatok külső oldalszalag-szakadást állapítottak meg a bal térdében.

Az ilyen jellegű sérülések után többnyire négy-hat hónap a felépülési idő, így a mostani idényben bombaformában futballozó játékos biztosan lemarad a nyári Európa-bajnokságról - írja az nso.hu.

Pénteken Kalmár Zsolt portálunknak még arról beszélt, az első eredmények bíztatóak, akkor a másnapi, szombati konzultációt várta egy térdspecialistával. Ezen a konzultáción derült ki, sajnos a probléma sokkal súlyosabb, mint azt előtte gondolták.

Kövesse facebook oldalunkat is!