2021. október 15., 19:01

Ilyen szurkolótábor előtt pályára lépni lenyűgöző

Újabb magyarországi játékossal bővült a dunaszerdahelyi sárga-kékek kerete, miután az NBI előző szezonjának gólkirálya, Hahn János Dunaszerdahelyre igazolt. A gólerős támadó már a Slovan ellen is megmutatta képességeit. A rendkívül készséges játékost a döntése hátteréről, a magyar válogatottról, első góljáról és persze a Shane Tusuppal való együttműködéséről is kérdeztük.

hahn jános
Fotó: Lelkes Ernő

Az NBI gólkirályaként igazoltál a Pakstól Dunaszerdahelyre. Elmesélnéd hogyan ment végbe az átigazolás?

Először is nagyon örültem a DAC megkeresésének. A szeptemberi válogatott összetartáson történtek az egyeztetések, igazából a válogatott     edzőtáborban írtam alá a szerződésemet is. Mikor pedig véget ért a válogatott összetartás, már Dunaszerdahelyre mentem edzeni.

Mielőtt elfogadtad a DAC ajánlatát, érdeklődtél-e a válogatott társaknál, Schäfer Andrisnál vagy Kalmár Zsoltinál a csapatról?

Igen, főleg Andrissal beszéltem, mert ő ugye itt volt velem a válogatottban, Kalmár Zsolti jelenleg sérüléssel bajlódik, így vele csak Instagramon egyeztettem. Andris mindenképp támogatott a döntésben és örült, hogy jövök, valamint a szövetségi kapitány is támogatta a klubváltást. Dunaszerdahelyen szeretik a magyarokat és a stáb is nagyon kedvesen fogadott, Andris és Zsolti is sokat segített a beilleszkedésben.

A szeptemberi válogatott szünet után érkeztél meg Dunaszerdahelyre, milyenek voltak az első benyomásaid a DAC-nál tapasztalható körülményekről?

Lenyűgöző hangulata van a MOL Arénának, ezt már az első mérkőzésen is megtapasztaltam, a Slovan elleni mérkőzésen a bemelegítésnél a szurkolók elkezdtek nekem tapsolni, ami hatalmas élmény volt. Nagyon boldog voltam, hogy így fogadtak, és ezt a bizalmat próbálom meghálálni.

Hogyan élted meg bemutatkozásodat a DAC színeiben és milyen volt számodra átélni testközelből az első DAC–Slovan derbid?

Már az említett taps is pozitív lökést adott nekem és éreztem, még jobban akarok teljesíteni. Sajnáltam, hogy nem sikerült a győzelem a Slovan ellen, de ami késik, nem múlik. Nagyon nagy élmény volt egy ilyen nagymúltú derbin először pályára lépnem a DAC színeiben.

A nagyszombatiak ellen is játszottál, mindkét rangadón kiváló hangulat uralkodott, sajnos nem sikerült a csapatnak nyerni. Mit gondolsz, mi hiányzott a győzelemhez?

A Slovan ellen mondhatom, a szerencse hiányzott a győzelemhez, azt gondolom a büntetőt meg kellett volna adni, én voltam a szenvedő fél és az ellenfél eltalálta a lábamat. A Nagyszombat elleni mérkőzésen pedig semmi sem úgy alakult, ahogy mi szerettük volna, sokkal jobban támadófocit kellett volna játszanunk és dominálnunk a hazai pályán.

Előző csapatod, a Paks keretét szinte csak magyar játékosok alkották, Dunaszerdahelyen viszont rengeteg a légiós. Mennyire volt ezt nehéz megszoknod?

Egyáltalán nem volt nehéz megszoknom, tisztában voltam vele, hogy hova érkezem. Nyilván Pakson könnyebb volt a kommunikáció, de itt Dunaszerdahelyen is jó hangulat uralkodik, így nem volt nehéz alkalmazkodnom.

Első góljaidat a sárga-kékek színeiben, az Aranyosmarót ellen sikerült megszerezned. Milyen érzés volt?

Lenyűgöző, tényleg! Hazai pályán két gólt is tudtam szerezni, ez nagyon kellett, legfőképpen a szurkolóknak, de nekem is.

Kinek ajánlottad első DAC-gólodat?

A kislányomnak, Sárának.

Mennyire volt motiváló, hogy a szövetségi kapitány, valamint a DAC korábbi mestere Marco Rossi is a helyszínen tekintette meg a meccset?

Nagyon jó érzés volt. Próbálom mindig a maximumot nyújtani és azt, hogy a mérkőzés közben ki figyel, igyekszem kizárni. Csak az adott mérkőzésre összpontosítok és próbálom a legjobbat nyújtani.

Milyen típusú támadónak mondanád magad, illetve szerinted mi az erősséged?

Gólérzékenynek. A kapu előtt jól érzem magam, megtalálom a réseket, odaérek és így sokszor meg tudom előzni a védőmet.

A szezon előtt mindig kitűzöl magad elé célokat?

Egyértelműen a csapat a legfontosabb, másodlagos az, hogy nekem hány gólom van, de nyilván szeretném minél több találattal segíteni a csapatot. Ha a klub sikereivel együtt párhuzamosan a góljaim is jönnek, akkor az csak hab a tortán. Mindig úgy voltam vele, az előző szezont szeretném felülmúlni, és a tavalyi szezon elég jól sikerült, hála istennek. Most kicsit lemaradásban vagyok, mert csak négy mérkőzést játszottam a DAC-ban. Ha úgy számolom, hogy az idei szezonban négyet rúgtam Pakson, kettőt pedig Dunaszerdahelyen, azért ez nem olyan rossz, de ettől függetlenül a csapatra koncentrálok.

Az elmúlt időszakban a háromszoros olimpiai bajnok edző Shane Tusup is komoly szerepet vállalt fejlődésedben. Hogyan kezdődött az együttműködésetek és miben segít neked Shane?

Igen, személyesen is dolgoztunk, míg közelebb voltam, majd online is folytatódott az együttműködésünk. Most is próbálom csinálni a gyakorlatait, nyilván egy kicsit komplikáltabb a helyzet, mivel Dunaszerdahelyen is megvan a külön edzésprogram. Szeretek vele együtt dolgozni, illetve mentálisan is sokat segített, valamint a regenerációban, hogy mire figyeljek oda. Shane nemcsak fizikálisan segített a fejlődésemben, hanem beszélgetéseink lelki oldala is sokat adott nekem.

Megjelent a Magyar7 2021/41.számában.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.