2020. január 23., 19:38

Hivatalos: Szarka Ákos Dél-Koreában folytatja

A korábban Dunaszerdahelyen is megforduló felvidéki támadó, Szarka Ákos Dél-Koreában folytatja pályafutását.

Szarka Ákos
Fotó: gyirmotfc.hu

A dél-koreai másodosztályban szereplő Suwon FC együttese 1+1 éves szerződést kötött Szarka Ákossal, erősítette meg az ázsiai klub. A 29 esztendős támadó új csapata február végén kezdi meg a bajnokságot, az Suwon FC jelenleg a tabella nyolcadik helyén található.

A játékos megszerzését elősegítette, hogy szerződése a nyáron lejárt volna, így amennyiben a gyirmóti klub pénzt szeretett volna látni a játékos eladásából, a téli átigazolási szezonban értékesíteniük kellett a korábbi dunaszerdahelyi támadót. Az előzetes hírek arról szóltak, hogy a lengyel élvonalba igazolhat a támadó, de végül az ázsiai lehetőség mellett döntött.

Szarka Ákos
Kép forrása: gyirmotfc.hu

A 29 esztendős felvidéki támadó az idei szezonban a magyar másodosztályban 18 mérkőzésen lépett pályára és ezalatt 4 gólt szerzett, valamint kiosztott két gólpasszt is. Szarka Ákos többek között a Slovan, a DAC, a Diósgyőr játékosa is volt pályafutása során.

Pályafutása egészét tekintve 222 mérkőzésen lépett pályára említett csapataiban és ezalatt 59 alkalommal volt eredményes, valamint 22 gólpasszt is kiosztott a társaknak.

Megosztás
Címkék