magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2021. április 4., 14:46

Hazai pályán emberhátrányban győzött a Somorja

Vasárnap kora délelőtt lépett pályára a szlovák másodosztály 23. fordulójában a Somorja. A DAC farmcsapatának számító somorjaiak ezúttal a Tőketerebes csapatát győzték le hazai pályán, és egy pontra megközelítették a Komáromi FC-t.

Fotó: Őry Tibor/fcstksamorin.sk

A Michal Kuruc edzette Somorja kezdőjében ezúttal is három DAC-játékos kapott lehetőséget: Luciano Vera, Száraz Benjamin és Sainey Njie.

A  Somorja remekül kezdte a mérkőzést, és egy labdaszerzést követően Rymarenko került ziccerbe, amit a hazaiak gólvágója ki is használt, megszerezve a vezetést a hazaiaknak már a második percben.

A gólt követően a játék képe kiegyenlítettebbé vált, de a terebesieknek nem sikerült egyenlíteni. Az első félidő végén a hazaiak játékosa, Leginus kiszorított helyzetből szerzett gólt, a zempléniek kapusa minden bizonnyal beadásra számított, így a somorjai futballista meglepte.

Szünetről visszatérve a hazaiak szinte azonnal emberhátrányba kerültek,

miután a DAC fiatal védőjét, Luciano Verát kiállította a játékvezető. A megítélt szabadrúgásból a vendégek megszerezték a szépítő találatot, amit Sitarčík váltott gólra az 52.percben.

A zempléni együttes azonban nem tudta kihasználni emberelőnyét, és nem tudott újabb gólt szerezni, a DAC farmcsapata remekül védekezett és megőrizte előnyét, sőt

két perccel a vége előtt Leginus második találatával a Somorja bebiztosította győzelmét.

A 23. fordulóban a komáromi lila-fehérek gól nélküli döntetlent játszottak a Bártfa otthonában, ezzel a Somorja egy pontra megközelítette a komáromiakat. A KFC a tabella nyoladik helyén, míg a Somorja a kilencedik helyén áll.

A következő fordulóban a két csallóközi együttes egymással játszik a Komárom otthonában.

A Radványi Miklós vezette Zólyombrézó is fontos győzelmet aratott a Zsolna utánpótláscsapatának otthonában, ezzel hét pontra csökkentették hátrányukat a második Besztercebányával szemben.

II. liga, 23. forduló:
FC STK Somoja – Slavoj Tőketerebes 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Rymarenko (2.), Leginus (45., 88.) ill. Sitarčík (52.)
Partizán Bártfa - Komáromi FC 0-0
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.