Hahn János a DAC-Slovan után: a MOL Aréna atmoszférájától a hideg is kirázott

2021. szeptember 13., 18:14
Ondik Gábor

Mint arról beszámoltunk a DAC a nagy rivális pozsonyi Slovan ellen hazai pályán játszott döntetlent. A dunaszerdahelyi sárga-kékeknél bemutatkozott a csapat új magyar gólvágója, Hahn János, aki értékelte a mérkőzést a lefújást követően.

hahn-janos
Fotó: fcdac.sk

A DAC a második félidőben sokkal jobban futballozott a pozsonyi együttesnél, de nem sikerült megnyerniük a találkozót. Az 58. percben pályára lépő új szerzemény elképesztően jól szállt be a mérkőzésbe. A bíró sajnos érvénytelenítette a kvázi első dunaszerdahelyi labdaérintéséből szép gólt szerző Hahn gólját les miatt. Mivel a Fortuna Ligában van videóbíró, el kell hinnünk a videóbírónak, hogy valóban leshelyzet előzte meg a csatár kiugrását, ám mi akárhogy húzogattuk a vonalakat a kimerevített képen, a gól érvényesnek tűnt, számol be róla a molcsapat.hu.

Álomszerű lett volna, ha egy ilyen meccsen szinte az első labdaérintésből gólt tudok szerezni, de sajnos nem adatott meg. Van egy játékvezető és egy videóbíró, én csak érzésekről tudok beszélni, és úgy érzem, nem voltam lesen. De el kell fogadnunk, hogy akinek számít a véleménye, aszerint les volt” -

nyilatkozta Hahn János a molcsapat.hu-nak a lefújást követően.

De a megpróbáltatásoknak még nem volt vége. A lefújás előtt, 1-1-es állásnál Hahn lecsapott egy labdára a Slovan 16-osán belül, eltolta a tisztázni igyekvő védő elől, aki belerúgott a csatár sarkába. Az esetet hétperces (!) videózás követte, de hiába gondolta úgy a videóbíró, hogy az esetért 11-es jár, Ocenas játékvezető nem ítélt büntetőt, így maradt az 1-1.

Nem vádolok senkit semmivel, de úgy gondolom, a két ítélet közül legalább az egyiket a mi javunkra kellett volna fújni. Nem azért, hogy az én bemutatkozásom tökéletes legyen, hanem azért, mert azzal megnyertük volna a meccset, méghozzá szerintem megérdemelten. Mindenki nagyon csalódott volt a meccs után, de mára egy kicsit azért változott a hangulat. Óriási hangulatú, kiváló meccset játszottunk, és a második félidőben jobbak voltunk a címvédőnél, ami nem kis dolog egy fiatal, kicsit még összeszokatlan csapattól. Ahogy a többiek, úgy én is megpróbálok a pozitívumokra koncentrálni, mert szerencsére abból is akadt bőven”

- mondta vidáman Hahn a molcsapat.hu-nak.

A DAC új magyar szerzeménye a szurkolókról is beszélt, elmondása szerint már érkezése előtt érezte a rajongók szeretetét, majd a DAC-Slovan atmoszférájáról is elmondta véleményét a DAC új gólfelelőse.

“Már érkezésem előtt éreztem a szurkolók szeretetét, aztán amikor elmentem bemelegíteni, és főleg, miután pályára léptem, fantasztikus volt átélni a felém áradó szeretetet. Nagyon szerettem a paksi stadionban játszani, de bevallom, a MOL Aréna atmoszférájától a hideg is kirázott. Pontosan erre számítottam, amikor ide igazoltam.” - zárta értékelését a vasárnapi csúcsrangadó után Hahn János olvasható a molcsapat.hu oldalán.

Kövesse facebook oldalunkat is!