2020. július 1., 17:58

Fradi: 13 évnyi légióskodás után Bogdán Ádám hazatér

A bajnok Ferencváros szerződést kötött a legutóbb a skót Hibernian FC-t erősítő válogatott kapussal, Bogdán Ádámmal, jelentette be a Fradi hivatalos médiafelületén.

Fotó: fradi.hu

A 32 éves, hússzoros magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám a Ferencvárosban folytatja pályafutását, jelentette be a Ferencváros hivatalos honlapján. A nemzetközi sajtóban már korábban is lehetett hallani olyan híreket, hogy a PL-ben is megfordult magyar hálóőr hazatérhet a bajnok Ferencvároshoz. A 32 esztendős hálóőr 13 évnyi légióskodás után tért haza.

A magyar hálóőr 2007-ben igazolt külföldre az angol Bolton Wanderers csapatához. A Bolton együttesében 2010. augusztus 24-én, egy Southampton elleni Ligakupa-mérkőzésen mutatkozott be, majd öt nappal később a kiállított Jussi Jääskeläinen helyén csereként pályára lépve Premier League-mérkőzésen is debütálhatott.

2012-ben a Bolton szurkolói az év játékosának választották meg a klubnál, összesen 120 mérkőzésen védte a Bolton kapuját. 2012-ben és 2013-ban is megválasztották az év magyar férfi labdarúgójának. A boltoni kalandot követően az angol futball egyik legnagyobb klubja a Liverpool szerződtette. A vörösök második számú kapusként számítottak Bogdánra, a magyar kapus 2015. szeptember 23-án, a Carlisle United elleni Ligakupa-meccsen debütált a vörösöknél. A szezon végén a Liverpool kölcsönadta a Wigan együttesének majd 2018 júliusában a skót Hibernian is kölcsönvette a magyar hálóőrt. Miután a Liverpool nem hosszabbította meg szerződését a Hibernian szerződtette.

Bogdán legutóbb a skót élvonalban szereplő Hibernian hálóőre volt, ahol 25 mérkőzésen védte a Hibs kapuját. A magyar nemzeti csapatnak is tagja volt összesen 13 barátságos meccsen és hét világbajnoki selejtezőn védte a magyar válogatott kapuját.

Ennek a csapatnak csak az lehet a célja, hogy minden meccset megpróbáljon megnyerni és bajnoki címet ünnepelhessen. Az álom nyilván a Bajnokok Ligája csoportkörében való szereplés kiharcolása. A cél, hogy stabil európai csapattá váljon a Fradi, és megismételje azt a fantasztikus évet, ami idén volt, mert az óriási örömöt okozott nemcsak a Fradi szurkolóinak, hanem – szerintem – egész Magyarországnak

 – fogalmazott Bogdán Ádám a fradi.hu-nak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.