Felvidéki játékos-körkép: Priskin góllal, Mocsiék kiütéssel indították az új szezont

2020. augusztus 3., 08:42
Ondik Gábor

Hétvégén az új szezonnal kezdetét vette a magyar futballidény. A másodosztály első fordulójában több felvidéki futballista is pályára lépett.

Fotó: eto.hu

A Merkantil Bank Liga első fordulójában több meglepetés is született, a feljutásra komoly esélyekkel pályázó Vasas hazai pályán vesztett pontokat a Kazincbarcika ellen. A vendégeknél a felvidéki Alan Kovač is pályára lépett, aki végig a pályán volt a döntetlenre végződő találkozón.

A Győri ETO idegenben az Ajka otthonában szenvedett vereséget, a komáromi származású Priskin Tamás hiába szerzett gólt a hajrában, ez már csak a szépítésre volt elegendő.

A győri együttesben Priskin Tamás mellett a szintén felvidéki származású Kovács Krisztián is lehetőséget kapott. Mindkét futballista végigjátszotta a mérkőzést.

Mocsi Attila egy kiütéses győzelemmel debütált tétmérkőzésen a Szombathelyi Haladás színeiben. A szombathelyiek idegenben 5-1-re győztek a Siófok otthonában, a lakszakállasi védő végig a pályán volt a Haladás csapatában.

A Gyirmót is győzelemmel indította az új futballidényt, a győriek kezdőjében a pozsonypüspöki származású Hudák Dávid, a DAC egykori játékosa is pályára lépett.

A gyirmótiak Heffler Norbert mesterhármasával győzték le a Csákvár együttesét.

A Merkantil Bank Liga 1. fordulójának eredményei:

Kaposvári Rákóczi FC–Nyíregyháza Spartacus 0–1
Soroksár–Debreceni EAC 1–0
Debreceni VSC–Budaörs 1–0
Pécsi MFC–Dorogi FC 4–0
FC Ajka–ETO FC Győr 2–1
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 1–2
Gyirmót FC Győr–Aqvital FC Csákvár 3–0
Szolnoki MÁV FC–Szentlőrinc 1–0
BFC Siófok–Szombathelyi Haladás 1–5
Vasas FC–Kazincbarcika SC 1–1

 

Kövesse facebook oldalunkat is!