2020. július 26., 08:49

Csallóközi tehetséget igazolt a Szombathelyi Haladás

A lakszakállasi Mocsi Attila hároméves szerződést kötött a másodosztályban szereplő Szombathelyi Haladás együttesével, jelentette be a klub hivatalos honlapján.

Csallóközi védővel erősítette meg hátsó alakzatát a Szombathelyi Haladás, jelentette be a Merkantil Bank Ligában szereplő együttes hivatalos médiafelületén. A 20 esztendős Mocsi Attila hároméves szerződést kötött a szombathelyi gárdával.

Mocsi Attila már hetek óta a szombathelyiekkel edzett és játszott a felkészülési mérkőzéseken is, azonban a papírmunka csak mostanra rendeződött. A Szombathelyi Haladás a jövő heti bajnoki rajtra éppen a fiatal védő volt csapata a MOL Fehérvár ellen tartja főpróbáját.

A fiatal lakszakállasi tehetség a Győri ETO akadémiáján nevelkedett, majd a Videoton szerződtette, ahol Marko Nikolics ténykedése alatt mindössze 18 évesen a Magyar Kupában és az NB I-ben is debütálhatott, amiről korábbi interjúnkban is beszélt a felvidéki tehetség.
Mocsi szerepelt a magyar U16-os, U17-es, U18-as és U19-es válogatottban is. A Szoboszlai Dominik fémjelezte U17-es együttessel a 2017-es horvátországi Európa-bajnokságon 6. helyezést ért el.

A 20 esztendős védő pár nappal a hivatalos átigazolás bejelentése előtt, a következő érzelmes sorokkal búcsúzott el a Fehérvártól.

Itt kaptam meg az első profi szerződésem és még mennyi sok élményt. Nap mint nap a magyar foci legjobbjaitól tanulhattam, amit remélem hosszútávon kamatoztatni tudok majd. Sosem feledem, hogy testközelből élhettem át a magyar bajnokság megnyerését a Magyar Kupa elhódítását és egy Európa-liga csoportkört. Nem igazán érzem magaménak ezeket, de még jobban motivál, mert megéreztem azt milyen csodálatos érzés lesz majd, ha ezeket úgy nyerhetem meg, hogy főszereplő leszek. Csodálatos élmény volt a Stamford Bridgen edzeni ott lenni a csapattal vagy a kispadról figyelni ahogy kiütjük a Bordeauxot. Sosem fogom elfelejteni ezeket. Az első naptól befogadtak engem 17 évesen olyan játékosok, akiket addig csak a Tv-ben néztem. Sosem fogom elfelejteni a második csapatot sem ahol végig játéklehetőséget kaptam. Regényeket írhatnék, de csak annyit írok KÖSZÖNÖM VIDEOTON!! 

- írta közösségi oldalán a lakszakállasi tehetség.

Megosztás
Címkék