lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. július 18., 09:49

Erdélyi tehetséggel erősített a DAC

Tovább folytatja a fiatalítást a dunaszerdahelyi DAC, miután a 19 esztendős Kovács Márk játékjogát is megszerezték a sárga-kékek a Csíkszereda együttesétől. A fiatal erdélyi tehetség hosszútávú szerződést kötött a csallóközi együttesel, 2026 nyaráig írt alá a DAC-hoz. A román 19 év alatti válogatott labdarúgó azonban a 2023/24-es idényt a DAC partnerklubjában Győrben tölti kölcsönjátékosként, ezzel tovább erősődik a feljutásra pályázó győriek kerete.

kovács
Fotó: dac1904.sk

„Tudom, hogy egy jó csapathoz, klubhoz igazolok, amely az Európa Konferencia Ligában szerepel, és amely szeretne bajnoki címet szerezni. Célom, hogy minél jobb együttesben szerepelhessek. A Győr csapatával fel akarunk jutni az NBI-be, személy szerint pedig sok játéklehetőséghez szeretnék jutni, jó teljesítményekkel segítve a gárdát. Szeretnék a lehető legtöbbet fejlődni, és mihamarabb a kezdőcsapat tagja lenni. A szintén romániai Yasin Hamedet már ismerem, ő is nemrég igazolt Győrbe” – mondta a szerződéskötést követően a DAC új szerzeménye, Kovács Márk.

A DAC új szerzeménye az erdélyi Nagyvárad városában született, ahol már nagyon fiatalon,e négy évesen kezdett futballozni. Ifjúsági korosztályban a helyi Nagyváradi AC igazoltja lett, amelynek színeiben a 2021/22-es idényben már folyamatos játéklehetőséget kapott a felnőtt III. ligában. A válogatottak megfigyelőinek is feltűnt a tehetsége, a 18 és a 19 éven alatti nemzeti csapatok szövetségi kapitányai is rendszerint küldtek neki meghívót. Az U19-es kategóriában Európa-bajnoki selejtezőkön is pályára lépett, beleértve az Elitkört, számol be a sárga-kékek új igazolásáról a DAC hivatalos honlapja.
kovács márk
Fotó:  eto.hu

A román másodosztály legutóbbi idényében rendszeresen pályára lépett az FK Csíkszereda második ligás csapatában, melyet 2022 nyara óta erősített. Összeségében az alapszakaszban 16, a rájátszásban 6 mérkőzésen segítette a másodosztályú gárdát. Ezen kívül három Román Kupa találkozón és két harmadosztályú meccsen is szerepelt piros-feketében.

Rendkívüli érzés, hogy egy ilyen igényes klubhoz sikerült eljutnom, amely európai kupákban játszik és évről évre a bajnoki címért küzd. Négy évre szóló szerződést írtam alá, de az első szezonban kölcsönadnak a Győri ETO-hoz, hogy minél több meccsem legyen és tapasztalatot gyűjthessek.

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a csíkszeredai klubban, a csapattársaimnak és az egész stábnak, mert az ő segítségük nélkül nem tudtam volna ide jutni” – fogalmazott Kovács Márk.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.