2022. augusztus 1., 13:45

Édesapja nyomdokaiban Bari Krisztián

A Fortuna Ligában szereplő Zsolnának csalódás volt a tavalyi idény, így edzőt váltott. Az új vezetőedzőnél pedig bizonyított a Zsolna felvidéki játékosa, a füleki Bari Krisztián, aki bekerült a kezdőbe a szezonnyitón is. A fiatal futballistát a szlovák élvonalban való debütálásáról és a DAC-ról is kérdeztük.

bari
Fotó: mskzilina.sk

A Fortuna Liga új idényének első meccsén a kezdőben kaptál helyet. Számítottál erre a lehetőségre?

Őszintén szólva nem, mivel a felkészülési mérkőzéseken az edző mindig más kezdőt küldött pályára.

Valamilyen szinten azért reménykedtem benne, hogy ott lehetek a kezdőben, mivel az Ostrava elleni utolsó felkészülési mérkőzésen a kezdőben kaptam helyet és jó teljesítményt is nyújtottam, végül sikerült is bekerülnöm a Trencsén elleni kezdőbe.

A nyáron új edző vette át a Zsolnát, a cseh Jaroslav Hlynek, aki már a nyári felkészülés során is megadta a lehetőséget számodra, amivel éltél is. A szezon nyitómeccsén is a kezdőben kaptál helyet, hogyan értékeled azt a meccset a saját szempontodból?

A nagyobb hangsúlyt a védekezésre kellett helyeznem, mivel tudtuk, a Trencsén szélső játékosai elég gyorsak. Az volt tehát a fő cél, hogy sikerüljön megakadályozni a veszélyes akciók kialakításának az esélyét.

A meccs után az edző is megdicsért, hogy helytálltam, és tetszett neki a játékom. Én is úgy érzem, sikerült jó teljesítményt nyújtanom.

Szerinted mi lehet az oka annak, hogy a DAC korábbi edzői nem bíztak a fiatalokban és nem próbáltak beépíteni egy akadémistát se, ami mondjuk, Zsolnán működik évek óta?

Nehéz erre válaszolni, mivel sok tehetség volt az akadémián az elmúlt években, és senkinek sem sikerült bekerülnie a felnőttcsapat kezdőjébe stabilan. Szerintem ez főként a vezetőségen múlik, mivel ők tudják, hogyan is képzelik el a jövőt a fiatal akadémiai futballistákkal.

Ha össze kellene hasonlítani a két klubot, miben más a munka Zsolnán és Dunaszerdahelyen?

Az akadémia többnyire a fiatalokról szól, ami meg is látszik a zsolnai csapaton, hiszen a legidősebb játékosunk 24 éves.

Szerintem a két klub között a különbség abban rejlik, hogy Zsolnán a fiatalokban jobban bíznak és jobban is dolgoznak velük, míg a DAC-nál a külföldi idegenlégiósokban bíznak. Dunaszerdahelyen azonban nagyobbak is az elvárosok, mint Zsolnán.

Köztudott, a korábbi DAC-legenda, Bari Jenő fia vagy. Számodra ez nyomás, kihívás, vagy elvárás magaddal szemben, hogy édesapád nyomdokaiba léphess?

Igen, sokan összehasonlítanak minket, és érzem én is ezeket az elvárásokat. Beszélgettem vele erről, de azt mondta, ezekkel az elvárásokkal nem kell foglalkozni.

Édesapám részéről nem érzek nyomást, ugyanakkor bizonyítani szeretnék, ahogyan édesapám is bizonyított, és remélem, nagyobb karriert futhatok be, mint ő.  

Megjelent a Magyar7 2022/30. számában.   

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.