Divković jubilál, hazai pályán kezdi a rájátszást a DAC

2021. március 12., 18:45
Ondik Gábor

A hétvégén immáron a rájátszással folytatódik szlovák élvonalbeli fociidény. A dunaszerdahelyi DAC az alapszakaszban a második helyet szerezte meg, a sárga-kékek szombaton, hazai pályán kezdik a felsőházi rájátszást, az Aranyosmarót ellen. Az alsóházban a bodrogközi Geri Gergely is bemutatkozik új csapata kispadján.

Fotó: dac1904.sk

Nincs megállás a szlovák bajnokságban is folytatódik a sűrű meccsprogram. A Fortuna Ligában hétvégén már a rájátszás veszi kezdetét. A legjobb hat csapat között szerepel a dunaszerdahelyi DAC, amely a második helyről tízpontos hátrányból várhatja a folytatást.

A sárga-kékeknek nincs vesztenivalójuk, hiszen a Zsolnával szemben hétpontos előnyben vannak Kalmárék. Hétvégén jó eséllyel akár ismét csökkenhet a DAC és a Slovan között a különbség, ehhez azonban nyerni kell hazai pályán az Aranyosmarót ellen, míg a remek formában lévő Trencsén a pozsonyi együttestől is pontokat rabolhat.

Mesterlövészek csatája

A dunaszerdahelyi együttesnek van is miért visszavágni az aranyosmarótiaknak, hiszen ősszel a marótiak nagy meglepetésre három ponttal távoztak a MOL Arénából, miután 3-1-re győztek. A jelenlegi lebonyolítási rend bevezetése óta az Aranyosmarót  első alkalommal került be a felső hatosba, ami azt jelenti, hogy legrosszabb esetben is beállítja a 10 évvel ezelőtti, történelme legjobb élvonalbeli helyezését.

Az őszi dunaszerdahelyi vereséget megelőzően a sárga-kékek tíz bajnokin nem kaptak ki az aranyosmaróti együttestől. A találkozó másik érdekessége, hogy a góllövőlista két éllovasát a két gárda 1-1 játékosa adja, nevezetesen Filip Balaj 13 gólt, míg a DAC csapatkapitánya Kalmár Zsolt 12 gólt szerzett eddig a bajnokságban.

A bajnokság három legeredményesebb játékosát is a két csapat adja Kalmár Zsolt (12 gól és 5 gólpassz), valamint Dávid Hrnčáč (6 gól és 10 gólpassz) és Filip Balaj (13 gól és 2 gólpassz) személyében.

Divković jubilál

A találkozón a DAC horvát támadója Marko Divković jubilál, 100. alkalommal léphet pályára a DAC színeiben az Aranyosmarót ellen. A 21 esztendős horvát tehetség ezzel a DAC 19. játékosa, aki eléri ezt a számot, ráadásul közülük messze a legfiatalabb. Divkovič negyedik szezonját teljesíti a sárga-kékeknél, ezalatt a 99 bajnoki mérkőzésen 22 gólt és 15 gólpasszt szerzett.

Boldog és egyúttal büszke vagyok erre a számra, a száz meccs nem kevés. Köszönöm a klubnak a bizalmat és bízom benne, hogy még sokszor pályára léphetek a DAC színeiben. Szintén remélem, hogy győzelemmel ünnepeljük ezt a jubileumot. Nem lesz egyszerű dolgunk, az Aranyosmarót jó formában van, ám mi szeretnénk bizonyítani és otthon tartani a három pontot

– nyilatkozta a horvát támadó, a DAC hivatalos honlapjának.

Felvidéki magyarok az élvonalban

A hétvégi fordulóban is több felvidéki magyar játékost és edzőt is figyelemmel követhettünk. A felsőházban a palásti Križan Richárd csapata, a Trencsén, új stadionjában remek formában fogadhatja a címvédő és listavezető Slovan együttesét.

Szintén a felsőházban léphet pályára a feketenyéki Tumma Gergely is a Nagyszombat színeiben, akik a Zsolna otthonában játsszák a forduló rangadóját.

Az alsóházban a Léránt Péter vezette Nyitra idegenben a zempléni Nagymihály otthonában vendégeskedik, a nyitraiaknál a komáromi Mészáros Ádám is lehetőséget kaphat.

A bodrogközi Geri Gergely visszatért a Fortuna Ligába és a dunaszerdahelyi Iván Alexet is foglalkoztató Szered csapatánál vállalt munkát, a 44 esztendős szakember hazai pályán a Rózsahegy ellen debütálhat.

Felsőházi rájátszás (bajnoki címért), 1. forduló:
Március 13., szombat:
FC DAC 1904 – FC ViOn Aranyosmarót 17:00 (Fortuna Liga TV)
M
ŠK Zsolna – FC Szpartak Nagyszombat 18:30 (Dvojka, Fortuna Liga TV)
Március 14., vasárnap:
AS Trencsén – ŠK Slovan 16:00 (Orange Šport, Fortuna Liga TV)
Alsóházi rájátszás (bentmaradásért), 1.forduló:
Március 13., szombat:
MFK Zemplén Nagymihály – FC Nyitra 17:00 (Fortuna Liga TV)
ŠKF Szered – MFK Rózsahegy 17:00 (Fortuna Liga TV)
FK Pohronie Garamszentkereszt – FK Szenice 17:00 (Fortuna Liga TV)

Kövesse facebook oldalunkat is!