2022. szeptember 23., 15:34

Diplomáciai erősítés a péntek esti német-magyar meccsen

Négy konzult rendelt Lipcsébe Szijjártó Péter a Nemzetek Ligája péntek esti német–magyar mérkőzése miatt 

Diplomáciai védelem
Fotó: Facebook
Szijjártó Péter

Szijjártó Péter  közösségi oldalán írta: több száz magyar szurkoló utazott és utazik Lipcsébe, őket szeretné tájékoztatni arról, hogy négy konzult rendelt Lipcsébe erre a napra. 

A konzulok közül ketten a Red Bull Arénába szervezetten érkező magyar szurkolókkal együtt fognak mozogni a városban, a mérkőzés ideje alatt pedig mind a négyen a helyszínen tartózkodnak.

Elmondta, a német labdarúgó-szövetséggel és a rendőrséggel kötött megállapodás alapján a konzulok a Red Bull Arénában kapnak egy helyet, ahol dolgozni tudnak.

Közölte, ha valaki bajba került, a +49 30 203 10 300-as telefonszámon tud segítséget kérni, emellett a Müncheni főkonzulátuson és a Berlini nagykövetségen is 24 órás ügyelet működik.

A miniszter jó szurkolást kívánt, és reményét fejezte ki, hogy folytatódik a válogatott sikerszériája a Nemzetek Ligájában, valamint azzal kapcsolatban, hogy sok magyar gólról és kevés konzuli esetről fog szólni az este.

A magyar diplomácia vezetője a videóban a péntek esti német-magyar labdarúgó mérkőzésről is beszél
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.