2020. október 24., 11:33

DAC-Slovan: az ősz rangadója a vírus árnyékában

A Fortuna Liga 11. fordulójának legnagyobb érdeklődéssel övezett találkozóját, a felvidéki „El Clássicót” a dunaszerdahelyi MOL Arénában rendezik meg, ahol a tabella két éllovasa, a DAC és a címvédő Slovan feszül egymásnak. Bernd Storck együttese két ponttal előzi meg a címvédő pozsonyiakat.

Fotó: dac1904.sk

Az elmúlt évek egyik legfontosabb mérkőzése vár vasárnap este a dunaszerdahelyi sárga-kékekre. A listavezető DAC ugyanis a nagy rivális és egyben címvédő pozsonyi Slovant látja vendégül a MOL Arénában. A két gárda idén nagyon kiélezett csatát vív egymással, talán a sárga-kékek még sohasem voltak ilyen közel a nagy riválishoz.

Nézők nélkül

Hiába próbált meg mindent a dunaszerdahelyi klub és Világi Oszkár tulajdonos, a szlovák kormány döntése értelmében október 24-től kijárási tilalmat vezettek be, így a vasárnapi rangadót is nézők nélkül rendezik meg.

Mint ismert a dunaszerdahelyi klub a mérkőzés előtt tesztelte volna a DAC bérleteseit, akik ott szerettek volna lenni a vasárnapi rangadón.

A klub saját költségén antigéntesztekkel hajtotta volna végre a tömeges tesztelést a mérkőzést megelőzően. A Matovič-kormány döntése azonban keresztülhúzta a dunaszerdahelyi klub számításait, ami után Világi Oszkár a DAC tulajdonosa is csalódottságát fejezte ki.

Elnézést kérek azon szurkolóktól, akiket két napig abban a hitben tartottunk, hogy legalább 90 percig átélhetik a foci élményét. Nagyon szomorú vagyok és úgy gondolom, nem vagyok egyedül"

 - nyilatkozta Világi Oszkár

Hatpontos rangadó

A hétvégi 11. forduló csúcspontja a vasárnapi esti rangadó lesz a MOL Arénában. Az érdeklődés óriási az ősz rangadója iránt, a történelem során először nem lehetnek ott nézők a stadionban a két csapat rangadóján.

Ennek eredményeképpen három csatorna is képernyőre tűzi a nagy riválisok összecsapását: az Orange Šport, az M4 Sport és a Huste TV is élőben közvetíti a DAC és Slovan meccsét.

A két gárda remek formában várhatja a rangadót, mindkét csapat csupán egyetlen vereséggel rendelkezik.

A sárga-kékek a 9. fordulóban a Zsolna otthonában szenvedték el első vereségüket, zsinórban 8 győzelem után, míg a Slovan még a harmadik fordulóban, az Aranyosmarót otthonában szenvedett 2-1-es vereséget. A két csapat között mindössze két pont a különbség. Egy esetleges dunaszerdahelyi sikerrel Kalmárék ötpontra is növelhetik előnyüket.

A vasárnapi rangadó lesz a két gárda 62. összecsapása az élvonalban. A legutóbbi két bajnokit a Slovan nyerte, legutóbb éppen a MOL Arénában győztek a pozsonyiak, ez volt Bernd Storck első rangadója a Slovan ellen, míg azt megelőzően Pozsonyban diadalmaskodott a Slovan 2-0-ra.

A legutóbbi tíz, Dunaszerdahelyen megrendezett összecsapásból a Slovan öt alkalommal is győzni tudott, míg a DAC négy alkalommal győzte le nagy riválisát, valamint egy alkalommal született döntetlen.

Ami a játékosok formáját illeti, Kalmár Zsolt idén bombaformában teljesít, kilenc góljával vezeti a góllövőlistát, míg Marko Divković is hét gólnál jár, a pozsonyiak brazil támadója, Rafael Ratao eddig hat alkalommal volt eredményes.

Ami a gólpasszokat illeti, Eric Ramirez a DAC dél-amerikai támadója már öt gólpasszt is kiosztott az idényben, míg Kalmár Zsolt és a panamai Eric Davis, valamint Cesar Blackman is háromnál jár, de a pozsonyiak magyar játékosa, Holman Dávid is három alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait.

„A szezon előtt arról beszéltünk, hogy szeretnénk versenyben lenni a Slovannal és a hétvégén meglátjuk, mennyire sikerült ezt elérnünk. Ez az első alkalom sok év után, hogy előttük állunk a tabellán, viszont jelenleg ez még semmit sem jelent, a szezon során sok minden megtörténhet még.” 

Bár két ponttal vezetünk előttük, számomra a Slovan a vasárnapi rangadó esélyese. A tavalyi szezon óta nem változott sokat az ellenfél kerete, de mi is erősebbek lettünk. A csapatunk fiatal, fejlődőképes és tehetséges – egyike a legtehetségesebb gárdának, amit valaha is irányítottam, viszont a bajnoki cím eléréséhez szükség van tapasztalatra, rutinra is. Vasárnap meglátjuk, meddig sikerült eljutnunk ezen a téren is”

- nyilatkozta Bernd Storck a mérkőzést megelőzően a klub hivatalos honlapjának.

Felvidéki magyarok az élvonalban

A 11. forduló szombati játéknapján öt bajnoki mérkőzésre kerül sor. A szombati napon több kiélezett mérkőzésre is sor kerül, a feketenyéki Tumma Gergely együttese a Szpartak Nagyszombat hazai pályán fogadja a palásti Križan Richárdot foglalkoztató Trencsén együttesét. A Trencsén négy mérkőzése nyeretlen a bajnokságban.

Almási László csapata, a Rózsahegy szintén rangadót játszik, a rózsahegyiek hazai pályán a Zsolna együttesét fogadják. Lérant Péter és Iván Alex csapata a Szered az Aranyosmarót ellen hazai pályán lép pályára, míg a bodrogközi Geri Gergely edzette Nyitra szintén hazai pályán fogadja a sereghajtó Nagymihály együttesét.

A Fortuna Liga 11. fordulójának programja:

Október 24., szombat:

FC Szpartak Nagyszombat – AS Trencsén 17:00 (Dvojka)

MFK Rózsahegy - MŠK Zsolna 17:00 (Huste TV)

FK Pohronie Garamszentkereszt – FK Szenice 17:00 (Huste TV)

ŠKF Szered – FC Vion Aranyosmarót 17:00 (Huste TV)

FC Nyitra – MFK Zemplén Nagymihály 17:00 (Huste TV)

Október 25., vasárnap:

FC DAC 1904 - ŠK Slovan 16:00 (Orange Šport, M4 Sport, Huste TV)

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.