DAC-Slovan - megnyílik a stadion - gyorsteszt után részt vehetünk a mérkőzésen

2020. október 21., 14:06
ma7

A DAC 1904 innovatív és példátlan kezdeményezése: letesztelik a szurkolókat a DAC–Slovan rangadó előtt. A DAC oldalán jelent meg az a hír, amely szerint, lehetővé szeretnék tenni, hogy újra játékosok előtt játszódjon le a várva-várt hétvégi derbi a Slovan ellen.

dac-slovan
Csak negatív COVID–19 teszttel engedjük be a szurkolókat a MOL Arénában vasárnap tartandó mérkőzésre, összhangban a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának 2020. október 14-én az OLP/8326/2020 ügyiratszám alatt kiadott, az új koronavírus terjedését megelőző intézkedésének D bekezdésével, melynek értelmében a tömegrendezvények általános tiltása alól kivételt képeznek, azaz megtarthatók azok a rendezvények, amelyeken minden résztvevő legfeljebb 12 órás negatív COVID–19- teszttel rendelkezik

- írja az FCDAC.sk

A szurkolóknak a lelátókon a helyük – mindnyájan a csapat részei vagyunk!

A futballszurkolók nélkül nem igazi a mérkőzés, hiszen a csapatot buzdító lelkes tömeg meghatározó része a meccseknek. Nem véletlenül tartja a mondás, hogy a szurkoló a tizenkettedik játékos. A DAC 1904 labdarúgóklub 2020. október 25-én visszahozza a rajongókat a MOL Arénába a DAC–Slovan mérkőzés tiszteletére. A klub díjmentes COVID–19- antigénteszttel biztosítja a szurkolók részvételét.

A MOL Arénában 2020. október 25-én 16:00 órakor megrendezésre kerülő DAC 1904 – ŠK Slovan mérkőzés szervezése során is mérlegelték a lehetőségeket.

Úgy döntöttek, hogy a vasárnapi tétmérkőzés előtt a 2020/21-es idényre érvényes bérlettel rendelkező szurkolóknak díjmentesen biztosítják a COVID–19-antigénteszt elvégzését. A tesztelés 2020. október 25-én a MOL Aréna mellett kijelölt helyszíneken zajlik majd.

Azt szeretnénk, ha a stadionba belépő szurkolók tökéletes biztonságban éreznék magukat. A MOL Aréna valóban biztonságos hely, hiszen itt mindenki ellenőrzött körülmények között élvezheti a mérkőzést, felidézve a telt házas találkozók felejthetetlen hangulatát - írja a DAC oldala.

A DAC 1904 ezzel a kezdeményezéssel szeretné megköszönni a szurkolóknak, hogy mellette állnak, és ezekben a nehéz időkben is kitartanak a csapat mellett!

Ugyanakkor remélik, hogy ez a példát mutathat a többi szlovákiai bajnokság számára is, mivel a gyorsteszt megjelenése a piacon akár hosszú távú megoldást jelenthet arra, hogy biztonságban együtt lehessünk a sporteseményeken.

Jelenleg 1000 teszt áll klub rendelkezésére, de dolgoznak azon, hogy tovább növeljék a tesztkapacitást a hétvégi mérkőzés kezdetéig.

A mintavételt szakképzett egészségügyi személyzet fogja elvégezni. Tíz tesztállomás áll majd a szurkolók rendelkezésére, ahol az előzetes regisztrációt követően díjmentesen alávethetik magukat aCOVID–19- antigéntesztelésnek.

Csak azt a teszteredményt fogadják el érvényesnek, amelyet az általuk biztosított személyzet ad ki. Más típusú tesztet a beléptetésnél nem áll módukban elfogadni.

Hogyan zajlik a tesztelés?

A regisztráció lehetőségével kizárólag a bérletes szurkolók élhetnek. Mivel a jelenlegi mérkőzésre meghatározott számú teszt áll rendelkezésükre, a regisztrációkat időrendben fogadják el.

Amennyiben a szurkoló a felületen nem talál szabad időpontot, akkor a tesztkapacitás betelt, és nem tudnak további jelentkezőket nyilvántartásba venni.

Regisztrálni lehet legkésőbb 2020. október 23., péntek 10:00 óráig, illetve a tesztelési kapacitás megtöltéséig az alábbi felületen: gol.dac1904.sk

A teszteredmény továbbítására a regisztráció során kizárólag érvényes és élő e-mail-címet kell megadni, mivel a teszt eredményéről e-mailben fognak értesíteni.

A regisztrációt követően a szurkoló által megadott e-mail-címre érkezik egy visszaigazoló e-mail, amelyben mindenki megtalálja a pontos utasításokat a tesztelésre vonatkozóan (időpont, a tesztállomás neve, azonosító).

Javasolják, hogy legalább 10 perccel a megjelölt időpont előtt érkezzen a helyszínre, hogy mindenki időben megtalálja a saját standját. A későn érkezők tesztelését, nem áll módukban elvégezni.

A vizsgálat időtartama 3 perc.

A minta levételét követően a teszt eredményéről ,20 perc elteltével e-mailben tájékoztatnak.

Ha a teszt eredménye negatív, akkor a szurkoló a stadion másik oldalán kijelölt, a tesztelőállomással azonos megjelölésű értékelőpultnál átveheti speciális karszalagját, amely a bérlettel együtt feljogosítja a stadionba való belépésre.

A stadionba 13:00 órától lehetséges a belépés. Belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, a stadionban való tartózkodás pedig csak szájmaszk viselésével engedélyezett.

A kapuknál érintésmentes beléptetést biztosítanak.

A bérlettel rendelkező szurkolók az A és a C tribünön minden második sorban a kijelölt ülőhelyeket foglalhatják el.

A büfék a szurkolók rendelkezésére állnak. A mérkőzés előtt korábbi mérkőzések felvételei kerülnek vetítésre.

Kérik, hogy ha az előzetes regisztrációt követően mégsem tud részt venni a mérkőzésen, ezt időben jelezze a marketing@dac1904.sk e-mail- címen, hogy helyét átadhassák valaki másnak.

Kérnek mindenkit, aki nem tesztelésre vár, hogy vasárnap ne tartózkodjon a stadion környékén. A résztvevőket pedig arra kérik, hogy tartsanak be minden helyszíni utasítást, és a legnagyobb megértéssel és együttműködéssel fogadják a rendezvény koordinátorainak instrukcióit.

Ne csüggedjenek azok sem, akik nem jutnak be a stadionba, mert az Orange sport és az M4 Sport is élőben közvetíti a mérkőzést.

Szurkoljunk együtt a DAC-nak! Hajrá, DAC!

Kövesse facebook oldalunkat is!