2020. szeptember 19., 15:59

DAC: Erdőháton folytatódhat a sárga-kékek sikerszériája - beharangozó

A Fortuna Liga hetedik fordulójával folytatódik hétvégén a szlovák élvonalbeli bajnokság. A bajnokságban egyedüliként a dunaszerdahelyi DAC rendelkezik hibátlan mérleggel. A sárga-kékek vasárnap este a Szenice otthonában lépnek pályára.

Fotó: šport.sk

A szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) hetedik fordulóját rendezik meg a hétvégén.

A dunaszerdahelyi DAC számára folytatódik a sűrű program, hiszen csütörtökön az Európa-ligában drámai végjáték után hosszabbításban búcsúztatták a cseh Jablonec együttesét.

A továbbjutás klubtörténelmet jelentett a sárga-kékek számára, hiszen még sohasem jutottak be az Európa-liga harmadik selejtezőkörébe. Jövő csütörtökön az LASK Linz otthonában lépnek pályára Kalmárék.

Győzelmi széria 2015 óta a Szenice otthonában is...

Bernd Storck együttesének azonban vasárnap már a bajnokságban kell folytatnia a remek sikerszériát, amire minden esélyük megvan a Szenice otthonában. Az erdőháti együttes öt bajnokit játszott az idei kiírásban, Anton Šoltis együttese a tabella kilencedik helyét foglalja el.

A DAC remek sorozata nemcsak a bajnokságban, hanem a Szenice ellen is folytatódhat, hiszen 2015 óta nem kaptak ki a sárga-kékek a Szenice csapatától.

A csallóközi együttes ráadásul zsinórban öt győzelmet aratott az utóbbi években Erdőháton, amit Kalmárék tovább szeretnének folytatni. A két csapat legutóbb a MOL Arénában találkozott egymással, akkor gól nélküli döntetlen született.

A dunaszerdahelyiek nem számíthatnak Jannik Müller játékára, aki egymeccses eltiltást kapott, miután a Rózsahegy ellen kiállították. Bernd Storck a soron következő Európa-liga mérkőzés előtt akár több poszton is pihenőt adhat pár játékosának. Az új moldáv támadó, Ion Nicolaescu ugyanakkor a Fortuna Ligában is debütálhat a Szenice otthonában.
Felvidéki magyarok a bajnokságban

A bajnokság további programjában szombaton  további négy mérkőzést, míg vasárnap két találkozót rendeznek meg. A szombati programban a feketenyéki Tumma Gergely csapata, a Szpartak Nagyszombat új vezetőedzővel vág neki a bajnokság további részének, a piros-feketéket Norbert Hrnčar irányítja a folytatásban. A nagyszombati együttes az Aranyosmarótot fogadja hazai pályán.

Két felvidéki érdekeltségű mérkőzésre is sor kerül a hetedik fordulóban. A palásti Križan Richárd együttese, az AS Trencsén hazai pályán a bodrogközi Geri Gergely által irányított Nyitra csapatát fogadja.

A sereghajtó trencséniek továbbra is nyeretlenül állnak a tabella utolsó helyén. A hetedik fordulóban Radványi Miklós csapata, a Garamszentkereszt a Lérant Péter által irányított, remek formában lévő Szered csapatát fogadják. Az Iván Alexet is foglalkoztató szeredi együttes a tabella harmadik helyéről várhatja a hétvégi fordulót.

Az Almási Lászlót is foglalkoztató Rózsahegy is első győzelmére vár, a rózsahegyiek öt fordulót követően továbbra is nyeretlenek, amit a zempléni Nagymihály ellen törnének meg Almásiék.

A Fortuna Liga 7. fordulójának teljes programja:
Szeptember 19., szombat:
FC Szpartak Nagyszombat – FC ViOn Aranyosmarót 19:00 (Huste TV)
FK Pohronie Garamszentkereszt - ŠKF Sereď 19:00 (Huste TV)
AS Trencsén - FC Nyitra 19:00 (Huste TV)
MFK Rózsahegy - MFK Zemplén Nagymihály 20:00 (Dvojka)
Szeptember 20., vasárnap:
MŠK Zsolna - ŠK Slovan 18:00 (Orange Šport)
FK Szenice – FC DAC 1904 19:00 (Huste TV)

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék