2021. december 15., 10:40

Csütörtökön sorsolják a Nemzetek Ligája csoportjait

Csütörtökön 18 órától tartják Nyonban a labdarúgó Nemzetek Ligája következő, harmadik kiírásának sorsolását. A legmagasabb osztályban szereplő magyar válogatott akár a címvédő, világbajnok franciákat vagy az Eb-győztes olaszokat is kaphatja ellenfélként.

Nemzetek Ligája logó
Fotó: UEFA

Marco Rossi szövetségi kapitány B osztályból feljutott csapata az A divízió negyedik kalapjából várja a húzást Wales, Ausztria és Csehország társaságában, utóbbi együttesek így nem lehetnek a csoportriválisai. Az első kalapban a kiemelt franciák, spanyolok, olaszok és belgák kaptak helyet, míg a másodikban a 2019-ben győztes portugálok, továbbá a hollandok, a dánok és a németek. A harmadik kalapból a világbajnoki selejtezők során is ellenfél angolok és lengyelek, valamint a svájciak és a horvátok kerülhetnek a magyarok négyesébe. A mérkőzéseket jövő június 2. és 14. (négy meccs csapatonként), majd szeptember 22. és 27. között (két találkozó csapatonként) rendezik. A csoportok győztesei játsszák 2023 júniusában az NL négyes döntőjét, míg a négy utolsó helyezett kiesik a B osztályba.

Az A divízió kalapjai:

1.: Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Belgium
2.: Portugália, Hollandia, Dánia, Németország
3.: Anglia, Lengyelország, Svájc, Horvátország
4.: Wales, Ausztria, Csehország, MAGYARORSZÁG

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.