2023. augusztus 22., 20:24

Csallóközi rangadó vár a Szlovák Kupa második fordulójában a DAC-ra

Rekordszámú résztvevővel rajtolt a szlovák honi kupasorozat 55. Kiírása (Slovnaft Cup) az idén. A dunaszerdahelyi DAC a többi élvonalbeli és másodosztályú gárdához hasonlóan a második fordulóban csatlakozik a küzdelmekhez.

bos_dac.jpeg

A sárga-kékek első ellenfele a járásbeli Bős lesz szerda délután, így a sárga-kékekre csallóközi rangadó vár a második fordulóban.

A Szlovák Kupa második fordulójában a dunaszerdahelyi DAC a negyedosztályú Bős otthonában lép pályára. A találkozó csallóközi rangadónak számít hisz a bősiek is dunaszerdahelyi járást képviselik a sorozatban. A jelenlegi lebonyolítási rendszer bevezetése óta először kapott járásbeli ellenfelet a DAC és ez lesz immáron a 42. kupamérkőzése a sárga-kékeknek a Szlovák Kupa történetében.

A mérkőzés megelőzően a DAC mestere Adrian Guľa elmondta várják már a csallóközi derbit és egy nagyon motivált hazai csapatra számítanak, de csak a továbbjutás elfogadható.
Várjuk a járási rangadót. Tisztában vagyunk vele, hogy az ilyen meccseken mindig a maximumot kell nyújtani és megmutatni a bajnokságok közötti minőségbeli különbséget.

Azzal számolunk, hogy a hazaiak motiváltak lesznek, ami teljesen természetes, hiszen a DAC érkezik Bősre. Meg akarjuk mutatni a játéktudásunkat, kiharcolni a továbbjutást és folytatni az Aranyosmaróton megkezdett sikersorozatunkat, hogy győzelmi mentalitással vághassunk neki az előttünk álló összecsapásoknak. Maximális összpontosítás, maximális hozzáállás, minden egyes játékos maximális erőbedobása és a továbbjutás. Ezek az elvárásaink” - tekintett előre a szerdai kupamérkőzésre Guľa.

A 48 esztendős szakember minden bizonnyal több eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosának is bizalmat szavaz. A DAC vezetőedzője elmondta továbbá feltérképezték a bősieket és nem becsülik alá az ellenfeletet, utalva a tavalyi homonnai kupakudarcra.

A Bőst is feltérképeztük, Borbély Balázs élőben tekintette őket meg az egyházkarcsai kupamérkőzésen. A mi részünkről sem becsüljük alá az ellenfelet, másrészt viszont kulcsfontosságú lesz, hogyan állunk hozzá a találkozóhoz.

Valószínűleg lesznek változások a kezdőcsapatban, ami természetes annak a fényében, hogy hét nap alatt háromszor is pályára lépünk. Ezenkívül még vannak, akik kisebb sérülésre panaszkodnak a vasárnapi összecsapás után. Azok kapják meg az esélyt, akik felkészültek, így bízom benne, hogy éhesek leszünk a sikerre, a továbbjutásra és a minőségi teljesítményre” - nyilatkozta a DAC vezetőedzője Adrian Guľa a szerdai Bős elleni csallóközi derbi előtt.

A sárga-kékek szeretnék folytatni a hétvégén Aranyosmaróton megkezdett győzelmi szériát, amit Bősön majd hétvégén a Besztercebánya ellen is folytatnának Csingerék. A bősiek keretének nagyobb részét DAC-nevelésű játékosok alkotják, akik számára jó erőpróba lesz pályára lépni nevelőegyesületük ellen. A bősieket irányító Molnár Krisztián is dolgozott már a MOL Akadémián . A két csapatnak pedig összecsapásának múltja is van a sorozatban, hiszen 29 évvel ezelőtt 1994 szeptemberében szintén a Szlovák Kupa második fordulójában 1-1-es döntetlen után büntetőpárbajban diadalmaskodott a DAC és a döntőig meg sem állt.

A találkozót a Niké TV élőben közvetíti szerdán 17 órai kezdettel. A párharc győztese a hatodik ligás Felsőszeli csapatával találkozik szeptember 27-én.

Szlovák Kupa, második forduló:

Augusztus 23.,

ŠK 1923 Bős - FC DAC 1904 Dunaszerdahely 17.00 (Niké TV)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.