2023. január 18., 20:20

Az MTK helyett a Kassával mérkőzik meg hétvégén a DAC

A dunaszerdahelyi DAC még a tegnapi nap folyamán jelezte hivatalos honlapján, hogy az eredetileg szombatra tervezett MTK elleni felkészülési mérkőzés elmarad. A sárga-kékek szombati ellenfele így az FC Kassa lesz.

DAC
Fotó: dac1904.sk

Az eredetileg szombatra tervezett DAC-MTK felkészülési mérkőzés a budapesti együttes kérésére elmarad, mivel mindenképpen füves pályán szerettek volna játszani a hétvégén, számolt be róla a DAC még kedden hivatalos médiafelületén.

Az MTK már a következő hétvégén megkezdi a bajnoki küzdelmeket, a dunaszerdahelyi mérkőzés lett volna számukra a főpróba. Ezért mindenképp füves pályán szerettek volna játszani, amit az időjárási körülmények, illetve az előrejelzés miatt nem tudtunk garantálni. Az a lehetőség, hogy Budapesten vagy más helyszínen játsszuk le a találkozót, szintén esett”

- nyilatkozta a DAC hivatalos honlapjának Antal Gábor csapatmenedzser.

A csallóközi együttes, így szombaton a szlovák másodosztály őszi ezüstérmese az FC Kassa ellen mérrkőzik meg. A találkozóra szombaton 11 órakor kerül sor a dunaszerdahelyi MOL Akadémián. A keleti gárdában minden bizonnyal a DAC egykori támadója Erik Pačinda is pályára lép, de a nem rég igazolt felsőtúri Varga Péter is. A kassai sárga-kékek január 9-én kezdték a felkészülést a tavasz idényre, első felkészülési mérkőzésükön a magyar másodosztályban szereplő Nyíregyházával játszottak 1-1-es döntetlent. A DAC szintén az elmúlt hétvégén játszotta első felkészülési mérkőzését, szintén a magyar másodosztályban érdekelt Soroksár csapatával.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.