2024. január 30., 13:28

Alex Pinto távozik a DAC-tól

A dunaszerdahelyi klub kedden délelőtt, hivatalos oldalán jelentette be, hogy két év után távozik a csapat jobbhátvédje, Alex Pinto. 

DAC
Fotó: DAC 1904 Facebook-oldala

Pintónak 2024. június 30-ig volt érvényes szerződése a DAC-cal, így mindössze fél év volt hátra kontraktusából. A játékos végül igent mondott volt klubja, a portugál Gil Vicente FC ajánlatára, így ismét a portugál első ligában szereplhet. Pinto összesen 50 alkalommal lépett pályára szlovák első osztályú mérkőzésen, az Európa Konferencia Ligában és a Slovnaft Cup-ban pedig 2-2 alkalommal kapott lehetőséget. 

Elsősorban szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak és mindenkinek a klubnál az előző két esztendőben nyújtott támogatásukért. Nagyon fontosak voltatok a számomra, nektek köszönhetően Dunaszerdahelyen otthon éreztem magam. Csodálatos időszakot töltöttem itt, élveztem a futballt és nagyon szerettem a DAC színeiben játszani. Eljött azonban a hazatérés ideje, mivel az a Gil Vicente keresett meg, ahol ismernek és én is ismerem az ottani környezetet. Nagyon hálás vagyok a dunaszerdahelyi vezetőségnek, amiért lehetővé tette, hogy elfogadjam az ajánlatot. Még egyszer köszönök mindent, az életem végéig szurkolni fogok a DAC-nak” 

– jelentette ki búcsúzóul Alex Pinto.

Alex nem volt egyszerű helyzetben, amikor két éve hozzánk érkezett. Kis időbe telt, míg teljesen alkalmazkodott, de úgy gondolom, jogos azt mondani, hogy mindenki közülünk egyként fogadta el Alexet. Hiányozni fog a kemény munkája és a személyisége, nem volt egyszerű döntés rábólintani az átigazolásra. Bár megértjük a helyzetet, amiben azt követően került, hogy lehetőség nyílt számára nagyon közel futballozni a szülővárosához és a családjához. Sok sikert, Alex” 

– tette hozzá a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.