lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. június 10., 20:12

A DAC-tól távozó Nebyla a horvát élvonalban folytatja pályafutását

Három idény után távozott Dunaszerdahelyről a West Ham akadémiáján is pallérozódó Sebastian Nebyla, akinek lejárt a szerződése a DAC-nál és egy külföldi megkeresés miatt nem szeretett volna hosszabbítani.

Sebastian Nebyla
Fotó: nkistra.com

Az előző idényben ezüstérmes DAC több távozót is bejelentett az új szezon kezdete előtt, köztük van a 21 esztendős középpályás, Sebastian Nebyla is.

A szlovák U21-es válogatott futballista három idény után távozik Dunaszerdahelyről és a horvát bajnokság előző idényének ötödik helyén végző NK Istra csapatában folytatja pályafutását.

Nebyla a sárga-kék klubszíneket zöld-sárgára cserélte és hosszútávú 2026-ig szóló szerződést kötött a horvát élvonalbeli gárdával.

A 21 esztendős középpályás 2020 nyarán nagy reményekkel érkezett a DAC együtteséhez az angol West Ham akadémiájáról. A fiatal labdarúgó nagyszombati nevelés és 2018-ban igazolt ki a szigetországba. A londoni klub U18-as gárdájában 32 találkozón 11 gól állt a neve mellett, míg az U21-es csapatban három találkozón is pályára lépett.

A szlovák U21-es válogatott labdarúgó 2020 nyarán elfogadta a sárga-kékek ajánlatát és három idény alatt 63 tétmérkőzésen szerepelt a DAC színeiben és ezalatt 7 gólt szerzett, valamint a DAC farmcsapatának számító Somorja színeiben is 11 alkalommal szerepelt és 3 gólt szerzett.

A Fortuna Liga legutóbbi idényében 24 alkalommal lépett pályára sárga-kékben és három gólt szerzett. A még mindig csak 21 esztendős labdarúgó szerződése június végeztével lejárt volna, és a felek közös megegyezéssel nem hosszabbítottak szerződést, mivel jelezte a klubvezetés felé távozási szándékát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.